StoryEditor
ShowbizKRALJEVSKI PRESEDAN

Otkrivamo hoće li Meghan biti prva kraljevska nevjesta koju je do oltara dopratila majka

Piše M.Č.
16. svibnja 2018. - 17:10

U četvrtak prijepodne u Windsoru će se održati proba nekih dijelova subotnjeg vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle, ulice engleskog gradića bit će blokirane, specijalci, policija i druge službe će proći trasom kojom će se provesti novovjenčani par kako bi još jednom provjerili moguće opasne točke.

No, više od potencijalnih sigurnosnih problema, javnost zanima hoće li Thomas Markle otpratiti kćerku do oltara.
Prema posljednjim informacijama, Meghanin otac ne dolazi na vjenčanje jer mu je za srijedu navodno bio zakazan operacijski zahvat na srcu. Operacija postavljanja stenta slijedi srčani udar kojeg je imao prije nekoliko dana, a krivnju za te probleme svaljuje na sina, Thomasa Juniora, i pismo koje je uputio princu Harryju pozivajući ga da otkaže vjenčanje s njegovom polusestrom.

U odsutnosti oca, Meghan će do oltara najvjerojatnije pratiti majka Doria Ragland koja je u srijedu doputovala u London iz Los Angelesa. Ukoliko zaista bude tako, Meghan neće biti prva kraljevska nevjesta koju je do oltara dopratila majka, taj je presedan napravila kraljica Victoria koja je dvije kćerke pratila do oltara nakon smrti voljenog supruga, princa Alberta.

Kraljica Victoria je do oltara otpratila princezu Helenu kad se udavala za princa Christiana od Schleswig-Holsteina 1866., pet godina nakon smrti princa Alberta.

U toj je prigodi kraljica nosila crnu haljinu i bijelu kapu kakvu su nosile udovice, ali ukrašenu dijamantima. Victoria je do oltara otpratila i svoje najmlađe dijete, princezu Beatrice, kad se udavala za princa Henryja od Battenberga 1885. godine. I tada je nosila crninu ukrašenu dijamantima, premda su od smrti princa Alberta prošle 24 godine. Princ Albert je bio na vjenčanju samo jednog od svoje devetero djece, 1861. godine kad se najstarija kćerka, princeza Victoria, udala za pruskog prijestolonasljednika, princa Frederika.

Dakle, ako Meghan do oltara u subotu stigne u pratnji majke, bit će to neuobičajena situacija, ali nikako presedan.

#KRALJEVSKA OBITELJ#MEGHAN MARKLE#KRALJEVSKO VJENČANJE#PRINCE HARRY

Izdvojeno