StoryEditor
ShowbizA SAD, ADIO...

Na HRT-u prikazana posljednja epizoda serije ‘Crno bijeli svijet‘: svi likovi dobili su ‘happy end‘, zadnju sezonu snimali su u jeku pandemije

Piše V.P.
1. ožujka 2021. - 22:18
Anica Dobra u seriji je tumačila Jagodu.Damir Krajac/Cropix

29. travnja 1986. Dunja na austrijskom radiju čuje vijest o havariji u nuklearnoj elektrani u Černobilu i pokušava alarmirati Kseniju i Dominika. Kad je napokon shvate ozbiljno, svima je prva briga sakriti teške vijesti od trudne Marine. Žungul dolazi u Split, nada se popraviti loš dojam koji je ostavio na Bjankinog oca. Jura namjerava dobro iskoristiti predstojeći prvomajski vikend i ozbiljno razgovarati sa Žacom o fakultetu. Una napokon dobiva glavnu ulogu kod Histriona. Ali, kod Kipe na Omladinskom radiju gostuje dr. Alica Bauman i prva upozorava na zračenje iz Ukrajine te moguću štetnost boravka na otvorenom.

Kratak je ovo sadržaj posljednje epizode popularne serije Crno bijeli svijet koja je večeras prikazana na HRT-u. Svi junaci dobili su "happy end" pa je tako Žungul (Slavko Sobin) završio s Bjankom (Luna Pilić), Kipo (Filip Riđički) i Marina (Sara Stanić) dobili su djevojčicu, Žac (Karlo Maloča) upisao je toliko željenu arheologiju, Una (Kaja Šišmanović) postala je poznata glumica...

Serija je doživjela ukupno četiri sezone i 48 epizoda, a njezin producent Ivan Maloča za 24 sata je potvrdio kako se Crno bijeli svijet više neće snimati.

- Dvije godine su nam potrebne da napravimo jednu sezonu. Nakon toliko vremena i uložene energije teško je kad me pitaju: Zar je stvarno ovo zadnja sezona. Izvorna ideja bila je napraviti tri ili pet sezona ako serija bude uspješna. Nažalost, ideja se neće ostvariti, ovo je zadnja sezona. Mogu reći da mi je zadnja epizoda najbolja. Na kraju ćemo na svoj način rasplesti sudbine svih aktera serije, rekao je Maloča.

Osvrnuo se i na snimanje četvrte sezone koje se odvijalo prošle godine u jeku pandemije.

- Snimanje tijekom pandemije ozbiljno je uzelo danak, osobito financijski. A serija takve produkcijske razine zahtijeva određene uvjete, dvjestotinjak glumaca, stotinjak lokacija, oko tisuću statista, sve to smješteno u prošlost koja ograničava i naše lokacije koje su povrh svega stradale i od potresa. Sa završetkom snimanja produkcija ne staje, rješavaju se autorska i ostala prava, osobito za glazbu koja se koristi u seriji, a ima oko 200 skladbi, potom različiti arhivski prilozi, računalni efekti, brisanje reklama, znakova, stupića antena, klima-uređaja i slično. Ovo je produkcijski bila najteža sezona i najteži projekt koji sam ikad radio. Svaki dan je bio lutrija hoće li se snimati, hoće li netko oboljeti od Covida, hoće li nam na glavu pasti polusrušeni dimnjak... Niti jedan dan snimanja nije prošao bez grča u želucu. Bilo je sve na rubu pucanja, i to svaki dan, i tako 100 dana snimanja, prisjetio se producent.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 22:31