StoryEditor
ShowbizPrvo na Rivu

Omiljeni glumac od korone je pobjegao na rodnu grudu, otkrio nam je čemu se veseli po povratku: Nisam mogao biti zarobljen u četiri zida na Zenti...

12. svibnja 2020. - 15:14

Točno prije dva mjeseca Filip Radoš u splitskom je HNK odigrao posljednju predstavu prije nego što je teatar zbog pandemije bolesti COVID-19 posjetiteljima zatvorio vrata.

Planova je bilo puno, hit-predstave poput “Lepurice”, “Bambine” i “Čuda u Poskokovoj Dragi” trebale se se izmjenjivati na repertoaru, a onda je sve stalo. Ovu (ne) priliku glumac kojeg pamtimo i po ulogama u gledanim televizijskim serijama “Stipe u gostima” i “Naši i vaši” odlučio je iskoristiti tako što je sa suprugom Matijom otišao u rodno mjesto Aržano, gdje se još nalazi.

- Nisam mogao biti zatvoren u četiri zida u stanu na Zenti pa sam se zato prebacio na rodnu grudu. Izoliran sam od svih, vrijeme provodim u prirodi na čistoj ariji, šećem svaki dan. Moja je kuća na kraju sela, pijem vina crna i bijela, više crna, nema bolešćine ovdje - smije se Filip, kojega smo dobili upravo u trenutku kad je zapuhalo snažno jugo, pa je požurio kući.

- Čak toliko nisam osjetio ni da je već prošlo toliko dana. Dobro sam se čuvao, kad bih otišao do dućana, stavio bih masku i dezinficirao ruke. Ova bolest ne bira tko si i što si, dođe podmuklo na tvoja vrata i sruši te ni kriva ni dužna. Neki misle da ne može nama ta korona ništa, ali nije tako. Primio sam na znanje sve upute koje su nam slali i još uvijek šalju epidemiolozi. Volim biti informiran o svemu, ali se opet nastojim ne zamarati tolikom količinom informacija pa ih doziram - kaže glumac.

Upravo zato promakla mu je i televizijska reklama s njime u glavnoj ulozi koja je nanovo smontirana za novonastale prilike, kao i reprizno emitiranje filma “Oprosti za kung fu”, u kojemu također glumi.

– Dobio sam dosta poruka, a unuk kad god me vidi na televiziji, zove me na mobitel i viče: Dida, dida... Evo, kao da sam slutio još prije snimanja te reklame da neće biti dopušteno drugima dati ruku.

U Split se planira vratiti ovog tjedna, a što će prvo napraviti?

– Prošetat ću Rivom i Cankarevom i popiti kavu. To mi je baš falilo! Vidjet ćemo što će biti s predstavama. Iskreno, besmisleno mi je igrati ako nije puno gledalište. Eto, do ove nesretne korone osjećao sam se kao da lebdim cijelu sezonu, ali što ćete, čovik snuje, a Bog odlučuje - sjetno će Filip Radoš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2022 04:18