StoryEditor
ShowbizSNAŽNE SPONE

Oliverov nećak pjevat će u Splitu na barbin rođendan: Svima nam u obitelji jako znači. Nakon smrti oca Aljoše, on mi je bija glavna muška figura u životu. Reka bi: Ja san ti ka drugi otac...

Piše Dolores Tolić
3. prosinca 2021. - 09:04

Split će se i ove godine na najljepši način prisjetiti neprežaljenog glazbenika Olivera Dragojevića - pjevajući i plesajući njemu u čast.

Koncert pod nazivom "Nocturno" prvi je samostalni koncert Petra Dragojević kojeg će održati baš na taj datum. Kako je Petar ispričao u razgovoru za Gloriju, tremu nema, no dobro zna da će to biti večer puna emocija.

- Oliverov rođendan nam svima u obitelji jako znači. Od njegove smrti puno sam puta nastupao na koncertima koji su organizirani njemu u spomen, no ovaj mi je posebno važan - kazao je Petar, koji će tu večer izvoditi i svoje najveće hitove poput "Prva i jedina".

Uoči glazbenog spektakla koji će se održati na splitskom Zvončacu, Petar nam je i ispričao kojih se trenutaka s pokojnim Oliverom najradije sjeti.

- Prva slika koja mi padne na pamet kad mislim o Oliveru je zog za balote na otoku Proizdu ispred Vela Luke.

Tamo smo ljeti često odlazili brodom na kupanje, a njemu je bilo posebno drago kad bi mi muški uz to i odigrali partiju balota - prisjetio se Petar, kojemu je Oliver bio glavna muška figura u životu, nakon smrti njegovog oca Aljoše.

Osim ljubavi prema glazbi, dvojica su muškaraca imali još jednu zajedničku temu - punu kuću djece.

- Često mi je znao reći "Ja sam ti ka drugi otac". A tako se doista i ponašao. On i moj otac su kao braća bili jako bliski. S Oliverom sam najčešće pričao o glazbi jer se nije volio miješati u odgoj djece.

No, uvijek sam uživao u njegovom odnosu s njegovo troje sinova - rekao nam je Petar, koji je po pitanju očinstva davno "prešišao" pokojnog Olivera.


Kao otac petero djece u dobi od 2 do 13 godina nedavno je bio i na proslavi splitske udruge Beba Eva koja organizira tečajeve za trudnice.

image
Petar s djecom: Svoj sam djeci bio na porodu i prerezao pupčanu vrpcu. To se iskustvo i vatromet emocija ne može s ničim mjeriti!
Jakov Prkić/Cropix


Petar je među poznatim mamama bio jedini muškarac, a uz suprugu Andreu na događanje ga je dopratila kćerkica Deborah.

- Svoj sam djeci bio na porodu i prerezao pupčanu vrpcu. To se iskustvo i vatromet emocija ne može s ničim mjeriti.

Nije ugodno gledati ženu kako se muči, no kad primiš u ruke to malo stvorenje, sve drugo je nevažno. I mojoj je supruzi bilo puno lakše što smo te najvažnije trenutke u životu svakog čovjeka zajedno podijelili - kazao je ponosni tata.

image
Petar i Andrea Dragojević na Oliverovom sprovodu u Vela Luci
Tom Dubravec/Cropix


Također, priznao je da on i Andrea ne odbacuju mogućnost da se njihova ionako velika obitelj proširi za još jednog člana.

No prije toga bi se voljeli preseliti u novu kuću. Njihov sadašnji dom, čija su vrata svojedobno otvorili za magazin Gloria, postao im je, kažu, pretijesan.

image
Tata petero djece već dugo priželjkuje kuću s dvorištem
Joško Šupić/Cropix


- Stan je velik, ali ima "samo" tri sobe što nam nikako nije dovoljno. Osim toga, već dugo želimo kuću s dvorištem - najavio je tada splitski glazbenik, koji sa svojom obitelji neće biti na Božić.

Tu večer, naime, nastupa, a na koncertu planira predstaviti i svoju novu pjesmu "Samo jednom".

item - id = 1148124
related id = 0 -> 1149321
related id = 1 -> 1149217
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. siječanj 2022 23:31