StoryEditor
ShowbizEmotivna udovica

Olivera Balašević ispričala dosad neobjavljene detalje života s Balaševićem: ‘Razmjenjujemo ideje, stavove, emocije, strasti već 40 godina‘

Piše PSD
29. lipnja 2021. - 18:40

Olivera Balašević u intervjuu za Kurir ispričala je brojne detalje iz života s pokojnim glazbenikom. Prisjetila se i kako joj je on bio velika podrška prilikom pisanje knjige za koju je rekla da je je “priča o pobjednicima bez ceremonije dodjele medalja”. Tri mjeseca nakon Balaševićeve smrti s kojim je bila 40 godina u braku krenula je u promociju 'Planete dvorište' kojom je odškrinula vrata u svoje djetinjstvo, ali na promociji i sretan brak.

"Sjećam se svih trenutaka. Razmjenjujemo ideje, stavove, emocije, strasti već 40 godina i to ne dolazi tako 'sad mi je to kliknulo'. Kada bi mi nešto značilo, djeci bih ispričala priču iz svog odrastanja. Oni bi rekli: 'To je kao da gledam film, zašto ti to ne zapišeš?' A on bi rekao: 'Moraš biti jako strpljiva, ti si nestrpljiva, pomoći ću ti, ali moraš biti strpljiva.' Ruka koja me 40 godina držala na ramenu nije me zastrašivala. Uvijek me je podržavao, njegova ruka je i dalje tu. Teret koji sam nosila, a koji je ovakav i onakav, dodjeljuje se ljudima koji lete previsoko", ispričala je Olivera.

image
Duje Klaric/Cropix

Među brojnim lijepim trenucima prisjetila se i onoga kad ju je suprug nagovarao da nastupi s njim na pozornici tijekom njegova koncerta.

"Hajde, ti i ja, ti znaš koreografiju. Ulovio me na izazov. Mislila sam da će zaboraviti, kad budu ovacije, publika. Do jednog trenutka kad je krenuo instrumental, on silazi, pruža ruku, sad nema nazad. Pružila sam ruku i zakoračila, i dva-tri koraka, stavila sam ruku na njegovo rame, on je to fino odradio, okrenuo me i spustio prema sjedalu da siđem s pozornice. Kad me okrenuo toj publici, silazeći sam promašila stepenicu. Završilo se to:. 'Što piše na ulaznici, imaš li neke primjedbe?' pitao je. 'Nikad više ti neću reći', rekla sam. To je bio trenutak otkrivanja njegove pozicije i s čim se on to ne samo igra već i bori. Što je njegov talent i kapacitet", ispričala je emotivna udovica.

image
Duje Klaric/Cropix

Referirala se i na dan kada je Balašević morao vratiti stan koji je mogao naslijediti od oca.

'Neki je dan došla ženica mojih godina i rekla: 'Potpisala sam rješenje o mirovini. Prvi radni dan u općini došao je Đole vratiti ključeve od stana.' Mi smo živjeli u stanu Đoletova oca, koji je on dobio preko diplomacije. Mi smo prešli ovdje, u kuću kod bake, Đole je tad rekao, to je bila 1988. godina: 'Tata je umro, znaš, mislio sam da taj stan, 118 kvadrata, da mi to vratimo.' Rekla sam 'Kako drukčije, molim te. Ne budeš li vratio, ne vraćaj mi se na oči.' Ta žena je došla i rekla: 'Mi se toga sjećamo, da vrati ključeve od stana. Svi smo ostali u čudu. To je najljepši trenutak u mom stažu, u mojoj karijeri'', opisala je Balaševićeva udovica.

item - id = 1109230
related id = 0 -> 1127578
related id = 1 -> 1107916
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2021 18:32