StoryEditor
Showbizpozitivne reakcije

Njene fotografije preplavile su jutros svjetske medije: prelijepa Zozibini nova je Miss Universe, njenim odabirom ispisana je povijest; Ovako je kraj večeri dočekala naša Mia

Piše L.L.
9. prosinca 2019. - 12:20

S nedjelje na ponedjeljak ispisana je povijest - 26-godišnja Zozibini Tunzi iz Južne Afrike nova je Miss Universe, i to kao prva tamnoputa pobjednica ovog izbora.

Mi Hrvati ne moramo biti nezadovoljni, naša ljepotica s Korčule Mia Rkman svrstala se među top 20 najljepših djevojaka na svijetu, ali i među čak pet najljepših Europljanki, piše Gloria.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let’s gooooo❤️🇭🇷 @missuniverse / dress by @matijavuica

A post shared by Mia Rkman (@miarkman) on

 

Zozibini Tunzi (26) u nedjelju navečer u Atlanti je okrunjena krunom Miss Universe - osim ljepotom može se pohvaliti i nesebičnim aktivizmom, a fokus njezina zalaganja je borba protiv rodno uvjetovanog, ali i svih oblika nasilja.

"Odrasla sam u svijetu u kojem svaka žena izgleda kao ja, ima kožu i kosu koja se nikad nije smatrala lijepom", rekla je u zadnjem odgovoru, "Mislim da je vrijeme da to prestane - danas", rekla je odlučno.

Zozibini društvene mreže koristi kao platformu za razvijanje mišljenja protiv diskriminacije te je zagovornik prirodne ljepote i ohrabruje žene da budu prirodne i ono što jesu.

Nakon preliminarnog natjecanja, koje uključuje intervju sa članovima žirija te predstavljanje u kupaćim kostimima i večernjim haljinama održanom dva dana prije finala odabrano je po 5 predstavnica iz Europe, pet iz Afrike/Azije, pet sa američkog kontinenta i još pet najuspješnijih neovisno o kontinentu s kojeg dolaze nazvanih ''wild cards''.

Među dvadeset najljepših plasirale su se: Indonezija, Južna Afrika, Vijetnam, Nigerija, Tajland,Albanija, Francuska, Island, Hrvatska, Portugal, Portoriko, Peru, Dominikanska Republika, Meksiko, USA, Filipini, Venecuela, Indija,Brazil i Kolumbija.

Nakon natjecanja u kupaćim kostimima natjecanje su kao Top10 nastavile USA, Kolumbija, Portoriko, Južna Afrika, Peru, Island, Francuska, Indonezija, Tajland i Meksiko.

One su potom prošle ocjenjivanje u večernjim haljinama da bi u Top5 bile proglašene Meksiko, Tajland, Kolumbija, Portoriko, Južna Afrika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Preliminary competition🧡 @missuniverse

A post shared by Mia Rkman (@miarkman) on

 

Nakon razgovora sa žirijem i odgovora na pitanja među missicom je okrunjena lijepa Zozibini Tunzi  dok je njezinom  prvom pratiljom proglašena Portorikanka Madison Anderson, a drugom pratiljom Meksikanka Sofia Aragon.

Program je vodio Steve Harvey te nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo, poznata infuencerica i modna ikona i Vanessa Lachey . U ocjenjivačkom sudu finala bile su redom uspješne žene Gaby Espino, Bozoma Saint John, Cara Mund, Sazan Hendrix, bivša Miss Usa Crystle Stewart i bivše Miss Universe Paulina Vega i Riyo Mori Miss Universe , a nastupila je Ally Brooke.

 

#MISS UNIVERSE 2019#MIA RKMAN#ZOZIBINI TUNZI

Izdvojeno