StoryEditor
Showbiz‘‘Idem u Muzičku, sviram klavir...‘

Nina Kraljić se prije spektakularne pobjede u Voiceu natjecala u popularnom Turbo Limach Showu, poslušajte kako je kao djevojčica izvela hit Celine Dion

16. veljače 2021. - 14:26
Nina KraljićScreenshot Youtube

Starije generacije zasigurno se sjećaju popularne dječje emisije Siniše Cmrka "Turbo Limach Show" koja se na HRT-u emitirala od 1993. do 2003. godine.

U toj su emisiji kao djeca nastupala i neka danas poznata imena poput Lidije Bačić, Saše Lozara, Ivane Kindl i Dalibora Petka, a publici se kao djevojčica predstavila i Nina Kraljić. Tada je pjevala pjesmu ''That's the Way It Is'', kanadske dive Celine Dion.

- Idem u muzičku školu u Novskoj, sviram klavir, rekla je tada 15-godišnja Nina iz malog slavonskog mjesta Lipovljani.

Kad se prvi put pojavila u Voiceu gdje je na audiciji otpjevala ''Beneath Your Beautiful'', budući mentor Jacques Houdek pohvalio je njezin savršen ton, fraziranje i odmjereno pjevanje rekavši da iznad svega ima Bogom dan i prelijep glas.

Svojim je glasom malo koga ostavila ravnodušnim, posebno se pamte izvedbe popularnih hitova "Zajdi, zajdi" ili "Što te nema" Toše Proeskog i Jadranke Stojaković.

Godinu dana nakon pobjede u Voiceu uslijedio je i poziv HRT-a da sudjeluje na Eurosongu.

Hrvatska se vratila nakon dvogodišnje stanke, a Nina se s pjesmom "Lighthouse" nakon sedam godina ponovno plasirala u finale Eurovizije. Prije nastupa osvaja titulu Miss Eurosonga koju joj je dodijelio portal ESCKAZ – (Eurovision Song Contest Knowledge A to Z) zbog njezine unutarnje i vanjske ljepote.

Iste godine izdaje svoj debitatnski album "Samo" i dobija nagradu Porin za novog izvođača godine, a bila je nominirana u još dvije kategorije (za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji aranžman za pjesmu "Zaljuljali smo svijet").

Uz svoju glazbenu karijeru svoj glas posuđuje i u sinkronizaciji crtića, a odnedavno je uz svoje ime dodala i Alkonost of Balkan. Tako se predstavila i na Dori gdje je pjesmom "Rijeka" unatoč tome što su joj kladionice predviđale pobjedu osvojila drugo mjesto.

Teško se pomirila s porazom pa je u nizu komentara na društvenim mrežama prozvala HRT za sabotažu, a nije ni pobjednici Albini Grčić čestitala na pobjedi.

Mnogi su ostali iznenađeni njezinim ponašenjem, njezini obožavatelji strahuju kako će joj potezi koje je napravila naštetiti karijeri, pitaju se što će se dalje događati s Ninom... Međutim odgovora nema.

Inače aktivna na društvenim mrežama, gdje je nedavno priznala i kako je biseksualka, od pjevačice sada ni traga ni glasa jer je svoje profile na Facebooku i Instagramu - izbrisala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 10:23