StoryEditor
Showbizuzvratila

Nina Kraljić: Pjesmu sam platila ja, a odabir po nacionalnosti autora je sramota; Oglasio se i HRT

Piše PSD
15. ožujka 2016. - 22:10
nina_kraljic34-110316

Nakon niza kritika na račun izbora hrvatskog predstavnika na Eurosongu i pjesme koja je odabrana, Nina Kraljić se po tom pitanju oglasila na svom Facebooku. Naša predstavnica na izboru za najljepšu pjesmu Eurovizije uzvratila je svima koji su se javno izjasnili da im se ne sviđa pjesma 'Lighthouse', uključujući i Hrvatsko društvo skladatelja koji je odluku HRT-a da Ninu pošalje sa pjesmom stranog autora nazvalo nedomoljubnim i štetnim za hrvatsku ekonomiju. 

"Ono što je nevjerojatno je da pjesmu plaćam JA pa argument apsolutno pada u vodu. Ja od toga zarade nemam i što se mene tiče bitnija mi je Hrvatska. I da, nemate pravo opterećivati izvođača sa unutarnjom politikom. Kakve veze ima nacionalno domoljublje sa ovim? Sve što radimo, radimo za što bolji plasman i biramo stoga tada najbolje dobivenu pjesmu, ne biramo glazbu po nacionalnostima, to je apsolutna sramota. Ubijate ono što je glazba: univerzalni jezik i zajedništvo.

Sami ste priznali da hrvatski skladatelji često šalju pjesme izvan hrvatskih granica. Zašto je problem obratno? Samo mi imamo problem sa uspjehom čini se i uvijek smo najveći kritičari. Napisali bismo koliko smo hrvatskih pjesama dobili na ponudu ove godine, ali me sram. Sramota me i pričat o domoljublju na ovakav način. Ja, koja sam od starta pričala kako se želim baviti našom etno baštinom. Sramota me nakon milijun pogleda uopće ovo i pisati.

Strašno umara ova konstantna negativa, kritiziranje i egoizmi umjesto da nam svima u cilju bude jedno. I molim vas nemojte govoriti da ne želite nanositi štetu kad ju nanosite, umjesto da se posvetite pravom radu, a ne pričama" napisala je Kraljićka.


U međuvremenu se oglaio i HRT -  v. d. ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić poručio je kako bi i oni voljeli da je pjesma domaća, no da potpuno podržavaju Ninu i pjesmu Lighthouse za koju vjeruju da je sjajna, pišu 24 sata.

- I sam sam upozoravao da mi je žao što za pjesmu s kojom će hrvatska predstavnica Nina Kraljić nastupiti na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije nisu odabrani domaći autori - rekao je Kovačić i dodao kako će HRT u budućnosti ustrojiti drukčiji način odabira.

- No mi smo uz našu Ninu . Riječ je o talentiranoj glazbenici i sjajnoj pjesmi - zaključio je Kovačić, pišu 24 sata.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 05:22