StoryEditor
ShowbizZAGRIJAVANJE

Nina će u Veloj Luci izvesti stvari koje su Oliveru pjevali za rođendan, Gelo otkriva da će ‘biti svega za frenda‘. Sjećate li se ovih balada?

Piše Marijana Klarić
29. srpnja 2020. - 15:27
Grlo se čuvalo za večeras, u velolučkoj večeri prebacio se sako preko ramenaAnte Čizmić/Hanza Media

"Koncert će večeras otvoriti Petar Dragojević, činilo mi se baš da treba, izvest će neke Oliverove klasike, ali između pjesama i otkriti stvari koje su malo poznate, ispričati zanimljive priče. Kao što je ona da je stvar "Tko sam ja da ti sudim" po prvobitnoj ideji trebao pjevati on, a ne Oliver" - priča nam Ante Gelo, kojeg zatičemu u krugu Dragojevićevih veloluških prijatelja.

image
Ante Čizmić/Hanza Media


Poslije objeda planira malo odmoriti i napuniti baterije za večeras, jer tempo je intenzivan, sinoć su bile tonske probe s izvođačima, Ninom Badrić, Petrom Grašom, od jutros je angažiran na sve strane, šta poslom, šta privatno, ogromnih emocija koje su uvijek "odvijene na najjače", kad je Oliver u pitanju.

image
Ante Čizmić/Hanza Media


"Sjećamo se svog frenda svi mi, svakog trena, u svemu...", govori nam.

Dani sjećanja na neprežaljenog glazbenika otvoreni su izložbom "Oliver u Luci/Luka u Oliveru“, a vrhunac će imati u večerašnjim i sutrašnjim koncertima.

Na večerašnjem, nazvanom "Trag u beskraju“, nastupaju Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, sve pod vodstvom producenta Ante Gele.

"Osobno bih volio da Vela Luka bude mjesto gdje će svi moći biti bolji i jednostavniji ljudi, sjediti na rivi, zatvoriti oči, uživati u 'Magdaleni'..." - komentirao je dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik.

Kad smo već kod "Magdalene", nju će večeras na saksofonu izvesti Dražen Bogdanović.

image
Ante Čizmić/Hanza Media


"Nina je izabrala Oliverove pjesme koje su njoj drage, prigrlila ih je u svojoj izvedbi" - priča nam ovaj izvanredni glazbenik, otkrivajući i kako će, između ostalih, izvesti Stanićevu baladu "Ti mi čitaš misli".


"Nju smo izvodili Oliveru za 57. rođendan..." - sjetio se Gelo.

"Predstavit će se Dupini, a za kraj i Petar Grašo. Što reći za Grašu, on je strahovit, on strahovito dobro poznaje Olivera, njegov izričaj..." - rezimira.

image
Petar Grašo u opuštenom izdanju na velolučkoj pijaci
Ante Cizmic/Cropix


Raduje se silno i sutrašnjem koncertu, 30. srpnja, kad će u programu nazvanom "Evo mene među moje“, nastupiti mlade snage hrvatske glazbene scene, koje publika uglavnom poznaje kao nekadašnje natjecatelje "The Voicea" ili sudionike popularne "A strane". Pjevat će, naime, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta, Petra Roško, ali i Mia Dimšić .


"Sutra s klincima imamo ogroman program, svatko će izvesti 1 ili 2 stvari, to me baš veseli, bit će sigurno 34 ili 35 pjesama, među kojima i one Oliverove koje se rjeđe čuju i izvode, poput "Teško te zaboravljam".

image
Ante Gelo rukovodi glazbenim hommageom
Ante Čizmić/Hanza MediaPitamo Gelu kakva je atmosfera u Veloj Lucij, kazuje nam da ne žele da bude komorno.

"Ovo je za našeg prijatelja, a on je nosio jako dobru energiju...".

image
Ante Čizmić/Hanza Media


Oba koncerta prenosit će se uživo na Max TV-u, Youtube kanalu i Facebook stranici HT-a, te na Narodnom radiju.

Kako bi spriječili veliko okupljanje ispred pijace, koncerti će se moći pratiti i iz ugostiteljskih objekata u Veloj Luci, kao i putem dva video zida u centru mjesta, na Maloj rivi i u parku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 04:25