StoryEditor
Showbiz4. SRPNJA

Nina Badrić na Peristilu će održati intimni koncert, ali i proslaviti rođendan: ‘Splitska publika moja je ljubimica‘

Piše Vinko Paić
11. lipnja 2021. - 14:03
Darko Tomas/Cropix

Zahuktavaju se pripreme oko 61. izdanja Splitskog festivala čije će se tri večeri održati 8., 9. i 10. srpnja na Prokurativama. Sve će početi još 3. srpnja svečanim otvorenjem na Rivi, a samo dan kasnije na Peristilu će koncert održati Nina Badrić.

Tomislav Mrduljaš, čelni čovjek festivala, najavljuje kako će to biti intimni nastup zagrebačke pjevačice za koji se neće prodavati ulaznice i na njega će se moći doći isključivo preko pozivnica.

- Broj ljudi je ograničen i ovisit će o epidemiološkim mjerama. Pozivnice ćemo dijeliti i preko nagradnih igara tako da će svi oni koji su zainteresirani moći sudjelovati i ako im se posreći, doći na Peristil - kaže Mrduljaš.

- Ovaj koncert Splićanima poklanjaju Splitski festival i "Narodni" u okviru našeg festivalskog tjedna. Siguran sam da će za sve to biti pravi glazbeni užitak na kojem ćemo doživjeti pjesme sa starih Splitskih festivala na jedan poseban način. Bit će prisutni i gudači - otkriva Mrduljaš.

image
Paun Paunovic/cropix

Nina ne krije uzbuđenje što nastupa u Splitu, i to dvije godine nakon spektakularnog koncerta koji je održala u Spaladium Areni.

- Splitska publika moja je "ljubimica". Obožavam tu otvorenost, srčanost i taj jedinstveni dalmatinski temperament. Teško sam prežalila što nismo snimali koncert u Areni jer sam sigurna da se tako nešto ne može ponoviti. Tada su se dogodili neopisivi trenuci koji su mi puno puta oduzeli dah. U vašem sam gradu uvijek dočekana s ogromnom količinom ljubavi. Ja Split otvoreno i već dugo volim te mu se uvijek radujem!

image
Neja Markicevic/Cropix

A osim velike ljubavi prema Splitu, skorašnji nastup na Peristilu za Ninu ima još jedno posebno značenje.

- Pjevajući zajedno s publikom, 4. srpnja ću proslaviti i svoj rođendan. Gdje ćeš ljepše od takvog rođendanskog slavlja? Jako sam sretna i bit će to za mene najljepši poklon. Peristil je čaroban za muziciranje i zato sam pripremila pravu glazbenu poslasticu - kaže Nina koja će te večeri izvesti neke od najljepših pjesama svih Splitskih festivala.

- Arsenova "Vraćam se tu", "Četiri stađuna" od Meri, Gibonijeva "Tebe nisam bio vrijedan"... Naravno, tu je i nezaobilazni voljeni Oliver. Neću vam baš sve otkriti, no mogu reći da će to biti legendarne pjesme koje publika dobro poznaje. Izvest ću ih u novim aranžmanima fantastičnog aranžera Filipa Gjuda, a otpjevat ću i svoje najveće hitove, zaključuje dobro raspoložena Nina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 14:06