StoryEditor
ShowbizIncident u Rudinama

Nikolini Ristović i suprugu javnost se podsmjehuje zbog skupe ‘prtljage‘: Obožavam nakit. Zašto ga ne bih nosila? A Vidoje je ljubitelj satova...

11. kolovoza 2020. - 16:50

Gotovo dva tjedna prošla su otkako je Nikolina Pišek s obitelji i prijateljima izbačena iz luksuzne vile u Rudinama, a ljetovanje iz pakla, kako ga mediji nazivaju, tek treba dobiti svoj epilog, po svoj prilici na sudu.

Bivša voditeljica kaže da je sada sve u rukama policije i Državnog odvjetništva te kako se nada da će im stvari u vrijednosti od 275 do 300 tisuća eura biti vraćene. Konkretno, novac u gotovini (65 do 68 tisuća eura), muški sat Custos (18 tisuća eura), sat Rolex Daytona rose gold (35 tisuća eura), narukvica Cartier Love s brilijantima (40 tisuća i 600 eura), muški sat Pierre Kunz (zlato) 13/50 (25 tisuća eura), ženski prsten Cartier Panther (25 tisuća eura) te Chopard prsten 3.75 ct (bijelo zlato) vrijednosti 65.000 eura.

Na naše pitanje kako to da je sa suprugom Vidojem Ristovićem, srpskim kolekcionarom umjetnina, ponijela toliko vrijednih stvari na ljetovanje, zbog čega im se mnogi na društvenim mrežama podsmjehuju zbijajući šale na njihov račun, odgovara da u tome ne vidi ništa problematično.

- Suprug je podigao novac iz jedne banke u Splitu jer potpisujemo ugovor za kuću u Zagrebu i to je trebala biti kapara. Što se tiče nakita, ne znam čemu drama? Žena sam koja obožava nakit i volim ga mijenjati. Zašto ja to ne bih nosila sa sobom ako je moje vlasništvo? Vidoje je pak strastveni ljubitelj satova, to mu je ljubav, kaže Nikolina, koju smo pitali i kako to da su baš odabrali smještaj u Rudinama, a ne u samom Splitu.

- Mnogi nam se prijatelji nalaze u srednjoj Dalmaciji pa sam htjela nešto izolirano između Splita i Trogira. Ovo je bilo na osami, u brdu, vrlo osamljeno, a opet tako blizu. Kaštela nisam doživljavala kao takva, meni je to sve Split. I dalje nisam promijenila svoje mišljenje o ovom dijelu Hrvatske, riječ je o izoliranom incidentu - kaže.

Jedini kontakt s agencijom "Vip Holiday Booker" preko koje su unajmili vilu Roka Gale i za dva tjedna platili 19.500 eura sada je suprugov i njezin odvjetnik Vinko Ljubičić. Vlasnik agencije Darijo Šarić nije im se ispričao za sve što su proživljavali u noći s 30. na 31. srpnja, a u međuvremenu su mailom dobili i molbu za saniranje štete u vili.

- Uputili su nam odštetni zahtjev koji se odnosi, vjerovali ili ne, na tri četke za WC, bravu ulaznih vrata koju su vlasnici mijenjali u noći tog užasa, potom bravu na kliznoj stijeni koja se, istina, zaglavila, što smo im i rekli. Naveli su još i stolić na kojem je nešto proliveno, u sobi koju su koristile dvije djevojčice. Traže i dubinsko čišćenje cijele kuće zbog prisutnosti životinja, to pravdaju time što neki budući gosti poslije nas mogu pokupiti alergiju - govori Nikolina i dodaje kako 99 posto onoga što im je bilo zajamčeno ugovorom nije na kraju isporučeno.

- Bili su jako ljubazni prije nego što smo trebali predati novac, nakon toga se taj divan odnos klijenta i iznajmljivača netragom izgubio. Očekivala sam da je agencija provjerila vlasnika, a ne da je problematičan, kako su mi rekli, specifičan, sakrivši i njegovu kriminalnu prošlost, koju ne moramo osuđivati. Kasnije sam čula da su se slične stvari u toj vili događale drugim turistima, kao i da se radi o obitelji sklonoj incidentima, pa i krvnim deliktima. To je već zabrinjavajuće - zaključuje voditeljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2022 10:08