ShowbizBio mu je jedini

Nikada nisu spavali zajedno, ali su se ludo voljeli: tužna priča o jedinoj ljubavi preminulog kreatora puna je tajnovitosti, navodno ga je varao i s najboljim prijateljem

Piše J. V.
basch

Karl Lagerfeld jučer je umro nakon borbe s rakom gušterače. Danas su mediji prepuni informacija o njegovu burnom životu, a raspreda se i o ljubavnom životu ovog modnog čarobnjaka, kako su ga zvali kolege.

Na ovim fotografijama možda vam je neprepoznatljiv: deset detalja iz života velikog kreatora iznenadit će i njegove najveće fanove

Najveća ljubav, možda i jedina, u Lagerfeldovu životu bio je Jacques de Bascher, u vrijeme kada ga je kreator upoznao mladi pariški aristokrat, boem koji je oduševljavao mnoge svoje suvremenike. Bio je zločesti dečko u kojeg se zaljubio, iako svoju ljubav nikada nisu konzumirali.

 

Bez dlake na jeziku, kakav je bio, Lagerfeld je bez susprezanja opisao medijima svoju vezu s de Bascherom. Upoznali su se kao mladići, a veza je potrajala 18 godina, sve dok de Bascher nije umro AIDS-a.

O karizmatičnom je liku pisala i novinarka Libérationa Marie Ottavi, a tijekom prikupljanja građe za biografiju komunicirala je sa svima koji su ga poznavali, tako i s Lagerfeldom, prenosi danas intrigantne dijelove knjige Pink News.

"Naravno da me zaveo njegov fizički šarm", prva je njegova izjava "izvučena" iz biografije. Kreator uostalom nikada nije skrivao svoju ljubav prema estetici, a isticao je i kako voli biti okružen lijepim ljudima. 

De Bascher mu je pak bio "muza" punih 18 godina. "Bio je savršen. Budio je u meni nevjerojatne napade ljubomore", priznao je novinarki Lagerfeld. "Oblačio se kao nitko, uvijek je bio ispred svog vremena", otkrio je da mu je poslužio i kao inspiracija.

No iako je bio u vezi sa zločestim dečkom koji se kretao u okružju opisanom kao punom "seksa, droge i mode", Lagerfeld je nemali broj puta priznao kako svoju vezu nije konzumirao. Živjeli su u platonskom odnosu, a za svaku je "prevaru" svog ekscetričnog dečka Lagerfeld naposljetku saznao. Najgora je možda ona s kreatorovim dugogodišnjim prijateljem i kolegom, Yvesom Saint Laurentom.

"Nije trebalo dugo da Jacquesov život postane orgija mode, droge, seksa i partyja", stoji u biografiji. Uživao je, navodno, u seksu sa ženama i muškarcima, iako ga sa svojim "suprugom", ili onim koji je najbliži tome pojmu, nikada nije prakticirao. Kretao se i u pariškoj S&M sceni, fascinirao ga je odnos u kojemu koristi seks kao moć..., piše autorica.

Lagerfeldu bliski kolege i suradnici kažu da de Bascherovu smrt nikada nije prežalio. Otkad je umro 1989. godine u Parizu, Lagerfeld nije bio u otvorenoj vezi ni s kim, a umro je točno 30 godina nakon svog neprežaljenog partnera.

#KARL LAGERFELD#JACQUES DE BASCHER