StoryEditor
ShowbizVremešni gitarist održao mlak koncert

Nema bisa od Chrisa

Piše PSD.
10. ožujka 2008. - 18:16
Jedan od najpopularnijih gitarskih izvođača starije generacije održao je precizan i profesionalno odrađen nastup. Hladnoća i loš zvuk ‘razbili’ su atmosferu

Opus Chrisa Ree je tek podsjetnik na neka prošla glazbena vremena  Bruno Konjevic / CROPIX
Turnejom “The Return Of The Fabolous Hofner Bluenotes“ Chris Rea - jedan od najpopularnijih gitarskih izvođača starije generacije - posjetio je Zagreb. Održavši dvosatni, precizno i profesionalno odrađen nastup pred uglavnom starijom rock publikom sklonom mainstreamu, Rea je podsjetio na svoje velike hitove, no i činjenicu da je, unatoč diskografskoj aktivnosti, njegov opus tek podsjetnik na neka prošla glazbena vremena.
 Četiri tisuće ljudi u jednom od prostranih, ali hladnih i interijerom negostoljubivih paviljona Zagrebačkog velesajma, tih nešto manje od dva sata zabavljalo se blueserskim repertoarom popularnog glazbenika. Koncert je počeo polusatnim setom grupe The Delmonts, predvođene samim Reom, koja je izvodila instrumentalne surf rock brojeve inspirirane filmskom glazbom Ennia Morriconea. Za one koji pamte kako se u sličnom žanru snalaze naši Bambi Molesters, ovo je bilo tek slabašno zagrijavanje pred nastup glavne zvijezde.
 Dugoočekivani solo nastup Rea je otvorio pjesmom “I Can’t Wait For Love“, nastavio velikim hitovima “Josephine“ i “Looking For The Summer“, a očekivana euforija vladala je za izvođenja legendarne “Road To Hell“ tijekom koje je scenski dojam pojačan snopovima intenzivnih crvenih reflektora. “On The Beach“ je zvučala svježe u reggae aranžmanu, a Rea je nastup završio brzom “Let’s Dance“.
Iako je Rea izveo solidan set, pomalo je razočarao publiku ne vrativši se nakon traženog bisa. To je na turnejama postalo gotovo pravilo koje krše tek rijetki, poput Pearl Jama koji je u Domu sportova svirao više od tri sata.

Tražili ljeto’ na 8 stupnjeva

Hladnoća i loš zvuk koji je bio zamjetan u najvećem dijelu prostora najzaslužniji su za uglavnom mlaku atmosferu koncerta. Pomalo je i komično bilo vidjeti vremešnog gitarista kako entuzijastično u majici bez rukava karakerističnim hrapavim glasom pjeva “Looking For The Summer“, dok publika pred njm cupka u kaputima i zimskim jaknama.  


Izdvojeno