StoryEditor
Showbiztransferi godine

Ne zarađuju milijune, ali prelaske Ivane Paradžiković i Andrije Jarka iz jedne u drugu kuću svi prate

Piše Kruno Petrinović/Gloria
24. studenog 2021. - 21:30

Da kalendarska 2021. na izmaku, uz ostalo, bude zapamćena i kao godina medijskih transfera svojim je prelaskom s Nove TV na RTL televiziju u samom fotofinišu pridonio prekaljeni reporter Andrija Jarak. On nakon 17 dugih godina odlazi iz svoje matične kuće, a prema neslužbenim informacijama u novoj redakciji čeka ga vlastita emisija, što mu je navodno bio glavni razlog da se zahvali svom dosadašnjem poslodavcu - piše Kruno Petrinović za magazin Gloria.

Prije njega na korak u nepoznato odlučili su se njegovi kolege Matea Dominiković, Ivana ParadžikovićIvana Brkić TomljenovićFrano RidjanAna Strizić..., a mi donosimo kronologiju najvažnijih.

Glavni potres na regionalnoj televizijskoj i medijskoj sceni povezan je s događanjima u hrvatskom susjedstvu, točnije u Banjoj Luci, gdje prekaljeni menadžer Dejan Jocić, pokretač Prve srpske TV i drugih projekata, pokreće regionalni news kanal Una TV.

Koliko će, i hoće li uopće ta banjalučka televizija nalikovati na sarajevsku Al Jazeeru i/ili N1 televiziju, čiji koncept je prigrlila, tek će se vidjeti, no zahvaljujući velikim planovima i očekivanjima u svoje su redakcije privukli mnoštvo poznatih lica iz cijele regije.

Glavnim novinarskim zgoditkom iz Hrvatske smatraju dovođenje prekaljene urednice Ivane Paradžiković, koja je nakon par mjeseci stanke, nakon nikad razjašnjenog odlaska s Nove TV, postala dio njihova tima. Na taj korak odlučio se i poznati TV voditelj Frano Ridjan, koji se proslavio kao voditelj HRT-ovih emisije, a nakon toga vodio showove na Novoj TV.

image
Matea Dominiković
Neja Markicevic/Cropix

Novinarka Matea Dominiković na Unu TV stigla je iz redakcije N1 televizije, a karijeru je započela na RTL televiziji. Kao reporterka je ondje pratila životne, sportske i političke teme te izvještavala u brojnim kriznim situacijama, a u njezinom društvu pokojni je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić često gubio živce zbog provokativnih pitanja i britkih zapažanja. Na novom poslu trebali bismo je gledati i u studijskim emisijama, u kojima se Matea također osjeća poput "ribe u vodi".

Njezini kolege bit će i Josip Šarić, novinar čije su priloge gledatelji zapazili na HTV-u, Al Jazeeri Balkan i RTL-u, te Ana Strizić, bivša uzdanica sportskog programa RTL Televizije.

- Nakon 12 predivnih godina došlo je vrijeme za promjene i nove izazove kojima se jako veselim. Za sada se još uvijek pripremamo za početak emitiranja, a nadam se da će taj dan stići čim prije. I dalje ću raditi u sportskoj redakciji - iz zagrebačkog studija i na terenu. U fokusu su nam zanimljive priče i događaji iz cijele regije, a nadam se da će gledatelji to prepoznati i podržati - izjavila je.

Za kraj spomenimo i da je vizija osobnog razvoja na RTL televiziji ponukala iskusnu reporterku Ivanu Brkić Tomljenović da se jesenas zahvali kolegama s Nove TV. Premda se spekuliralo da nakon dva desetljeća u novinarstvu odlazi u sektor odnosa s javnošću, danas je dnevna urednica središnje informativne emisije RTL Danas.

- Zanimaju me dobro potkrijepljene priče koje mijenjaju sliku Hrvatske i ispravljaju očite i manje očite nepravde. U svom prvom uredničkom angažmanu inzistirat ću na njima i to smatram velikim izazovom - izjavljivala je tada Ivana Brkić Tomljenović koja se posebno veselila susretu i suradnji sa starim kolegama - nakon deset godina stanke - piše Kruno Petrinović za magazin Gloria.

item - id = 1145808
related id = 0 -> 1157496
related id = 1 -> 1153280
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. siječanj 2022 01:29