StoryEditor
Showbiz200.000 ljudi

Nastupom Nicka Cavea završen rekordno posjećen novosadski Exit festival

Piše PSD.
15. srpnja 2013. - 17:20
Nastupom Nicka Cavea i njegova sastava The Bad Seeds u ponedjeljak rano ujutro završen je novosadski glazbeni festival Exit, koji se od srijede održavao na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Ovogodišnje izdanje Festivala ostat će upamćeno kao najuspješnije u njegovoj povijesti, prenose vojvođanski mediji, jer je Exit posjetilo oko 200.000 ljudi, što je najviše od kada se festival organizira i porast od čak 40 posto u odnosu na prošlu godinu.

Predsjednik Upravnog odbora Exit-a Dušan Kovačević je izjavio da je Festival doživio je uspjeh iznad očekivanja. "Sa svih strana dobivamo veoma pozitivne kritike i svi, izvođači, mediji i publika, su jedinstveni u stavu da smo prisustvovali jednom od najboljih izdanja festivala do sada", izjavio je on.

Kovačević je naglasio da mu je drago što je broj posjetitelja iz regije ove godine znatno veći nego prethodnih, jer je, prema njegovim riječima, jedan od ciljeva da se "naši ljudi vrate na Exit", objasnivši da pod terminom "naši ljudi" podrazumijeva posjetitelje iz regije.

Na ovogodišnjem Exit-u nastupili su Rudimental Live, Diplo ali i svjetski poznati The Prodigy, Fatboy Slim, Snoop Dogg, David Gueta , američki pjevač i producent Nile Rodgers i bend Chic, Atoms for peace i drugi.

Novosadska policija je priopćila da nije bilo masovnijeg narušavanja javnog reda i mira, niti je, osim jednog razbojništva na štetu dva državljana Nizozemske, bilo evidentiranih težih kaznenih djela.

Osim toga, prenose vojvođanski mediji, zbog neovlaštenog držanja opojnih droga, policija je podnijela kaznene prijave protiv 29 osoba, od kojih su 7 strani državljani.

Nastao iz bunta i revolta zbog stanja u Srbiji koncem 90-ih, "Exit" je tijekom godina prerastao u jedan od najvećih glazbenih događaja u jugoistočnoj Europi, koji posjeti na desetine tisuće mladih iz cijele Europe.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. prosinac 2020 13:04