StoryEditor
ShowbizNicki Minaj

Nastala je Twitter svađa između američke reperice i britanskog premijera, a za sve je krivo cjepivo: širila je lažne vijesti, a on joj žestoko uzvratio

Piše PSD
15. rujna 2021. - 14:04

Britanski premijer Boris Johnson upao je u okršaj s repericom Nicki Minaj zato što je ona na Twitteru izjavila da je prijatelj njenog rođaka postao impotentan nakon što je primio cjepivo protiv Covida-19.

Nakon što je Minaj podijelila ovu neutemeljenu tvrdnju sa svojih preko 22 milijuna pratitelja na Twitteru naišla je na kritike britanskog premijera i ministra zdravstva Chrisa Whittyja, a sve je započelo s Met Galom.

Od uzvanika modnog događa sezone očekivalo se da imaju primljene obje doze cjepiva zbog čega je reperica odustala od prisustvovanja manifestaciji. Otkrila je da nije cijepljena, ali isto tako da ako se odluči na cjepivo to sigurno neće biti radi Meta.

Naknadno je dodala i jedan od razloga zbog kojih se dvoumi oko primanja prve doze. „Moj rođak u Trinidadu se neće cijepiti jer ga je njegov prijatelj dobio i postao impotentan. Testisi su mu natekli. Trebao se uskoro vjenčati, a sada je njegova supruga otkazala vjenčanje.”

image
Angela Weiss/AFP

Upitan o tome kakvu odgovornost snose Minaj i drugi koji govore neutemeljene informacije o cjepivu ministar Whitty je rekla da bi se trebali sramiti svi koji šire laži o cjepivu.

"Postoje brojni mitovi koji lete uokolo ... neki od njih su jednostavno smiješni, a neki su jasno osmišljeni samo da uplaše. Ovaj o impotenciji je jedan od njih. To je neistina,” rekao je.

Premijer je također odgovorio na komentare i rekao da bi radije poslušao dr. Nikki Kanani, direktoricu primarne zaštite ministarstva zdravstva u Engleskoj, koja će sigurno "reći da su cjepiva divna i da bi ih svi trebali dobiti.”

image
Dan Kitwood/AFP

Nekoliko trenutaka nakon konferencije za novinare, Minaj je odgovorila gospodinu Johnsonu. "Volim ga čak i ako mi se čini da je ovo bila mala svađa? Kakav akcenat uf!” Reperica je poslije snimila i audio poruku za premijera pretvarajući se da ima engleski naglasak.

„Zdravo premijeru, Borise, ovo je Nicki Minaj. Zovem vas da vam kažem da ste jutros bili tako nevjerojatni na vijestima. A ja sam zapravo Britanka. Tamo sam rođena. Tamo sam otišla na sveučilište. Pohađala sam u Oxford. Išla sam u školu s Margaret Thatcher. I rekla mi je toliko lijepih stvari o tebi.”

Tijekom konferencije za novinare, profesor Whitty također je demantirao tvrdnje da veliki broj mladih odbija uzeti cjepivo. "Velika većina ljudi u dobi od 16 do 29 godina već je uzela svoje prvo cjepivo i sada čeka drugo.”

item - id = 1127492
related id = 0 -> 1129385
related id = 1 -> 1129358
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2021 12:52