StoryEditor
Showbiz‘U OGLEDALU S MATIJOM VUICOM‘

Naša proslavljena dizajnerica postaje modna voditeljica na Hrvatskom radiju: već je to radila u ratu u svome Metkoviću, ali ovaj put u pitanju je nešto totalno drugačije

9. rujna 2021. - 14:43

Samo dva mjeseca nakon što je spektakularnom revijom u Trogiru obilježila svojih impresivnih četrdeset godina staža u modnoj industriji, glazbenica i kreatorica Matija Vuica prihvaća se nove uloge - dobila je svoj show na Drugom programu Hrvatskog radija i (opet) postaje radijska voditeljica!

I to ne bilo kakva, Vujica će svake srijede eterom pronositi svoje modne minijature, počevši od 15. rujna, kada postaje dio ekipe emisije "Bombonijera", a koja se na "Drugom" emitira srijedom od 10 do 12.30.

Ona će u sklopu nje dobiti vlastiti jednosatni show pod nazivom "U ogledalu s Matijom Vuicom", s početkom u 11.35.

Nije ovo Vuici prvi put da se susreće s radijskim poslom, već je radila kao voditeljica, i to u ratna vremena, u svom rodnom Metkoviću. No dugo je vremena prošlo od tada... Uzbuđenje i pozitivna trema sigurno su prisutni.

- Vjerujem da će novi angažman u početku od mene iziskivati veća naprezanja, kako bismo „ušli u štos“ i kako bi slušatelji i slušateljice prihvatili jednu sasvim novu temu koja, čini mi se, već dugo nije bila prisutna u eteru.

Bit ćemo humanitarni, bit ćemo darežljivi

Jako mi se sviđa naziv emisije "Bombonijera" i u "U ogledalu s Matijom Vuicom". Pokušat ćemo objasniti što to znači biti u ogledalu, jer ogledalo nije samo predmet u koji se gledamo svako jutro, već ima svoje mistično i povijesno značenje, o čemu ćemo također razgovarati u emisiji.

image
Radijski trio: Lana Frančić, Matija Vuica i Tea Rožman Svedrović
Hrt Press


Pokušat ćemo odabirom tema zaista zadovoljiti slušateljice i slušatelje. Bit ćemo humanitarni, bit ćemo darežljivi, pratit ćemo što se nosi, podržavati hrvatsku modu, birat ćemo goste koji će biti dobri sugovornici te saslušati što nam slušateljice i slušatelji imaju reći kako bismo bili što bolji, poručila je kreatorica svim ljubiteljima mode, ali i onima koji se to trude postići.

Od Hrelića do najskupljih tkanina

Moći će učiti od najbolje, jer njezine kreacije pronijele su brojne poznate osobe, koje se često pojavljuju u Matijinim kreacijama na gala prilikama. Sa svojim kolekcijama večernjih haljina i vjenčanica ona zauzima sam vrh domaće modne scene, koji je dodatno zapečatila dokazavši se i na polju kostimografije.

Sve to izdvojilo ju je kao idealnu osobu za ovaj posao, budući da za nju moda predstavlja žar i igru koja nikad nije blijedjela proteklih desetljeća.

- Moda je nešto u čemu doista uživam i to je onaj dio koji se nikada neće promijeniti. Jedina je razlika to što prije nisam imala novca za skupe materijale, pa sam često bila na Hreliću i ondje kupovala haljine i odjeću koju sam reciklirala i stvarala vlastite kreacije, a sada mogu ući u trgovinu i izabrati najljepše i najbolje tkanine za svoje kreacije - izjavila je Vuica.

image
Revija u povodu četrdesete obljetnice Matijine  modne karijere
 
Joško Ponoš/Cropix


Za njezin angažman zaslužna je urednica Drugoga programa Hrvatskoga radija Jadranka Rilović.

- Dugo sam željela u program Drugog uvesti temu mode – pogotovo hrvatske mode – i u mojim promišljanjima kao idealna osoba nametnula se upravo Matija.

Riječ je o osobi koja gaji veliku ljubav i strast prema svojem poslu, i sigurna sam da će upravo ona najbolje moći približiti modu našim slušateljima.

Ljudi često znaju reći da nemaju vremena za modu, no mi se nadamo da će ga naći i da će nam se pridružiti svake srijede – kazala je urednica Rilović. Recimo i to kako emisiju "Bombonijera" uređuju i autorski potpisuju Lana Frančić i Tea Rožman Svedrović.

image
Glamur i elegancija krase Matijine kreacije
 
Joško Ponoš/Cropix

item - id = 1126019
related id = 0 -> 1125882
related id = 1 -> 1123345
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2021 13:06