StoryEditor

Nakon lanjskog fijaska na Prisavlju Porin 2009. seli se na Bol

Piše PSD.
22. prosinca 2008. - 19:58

Porin 2009. najvjerojatnije će se održati posljednjeg vikenda travnja u Bolu na Braču, nakon protekle nimalo reprezentativne dodjele u HTV-ovu studiju na zagrebačkom Prisavlju.

Boljani su Upravnom odboru nacionalne diskografske nagrade već dostavili ozbiljnu ponudu u kojoj su izrazili želju za pružanjem gostoprimstva ponajboljim domaćim glazbenicima u protekloj diskografskoj godini. 

- Bol je pokazao veliko zanimanje za Porin. U mjestu očito postoji volja i želja za realizacijom čvrstog objekta na tamošnjim teniskim terenima u kojemu bi se održao i Porin. U fiksni objekt voljni su uložiti novac zbog vlastitih budućih planova, a otvorili bi ga upravo s Porinom 25. i 26. travnja - rekao nam je Hrvoje Markulj, predsjednik Instituta hrvatske glazbene industrije, u čijemu se okrilju nalazi i domaća diskografska nagrada.

Osim Bola, zanimanje za domaćina Porina 2009. ponovno su izrazili Osječani, doduše ovaj bi ga put, za razliku od nekad u “Zrinjevcu”, organizirali u novoj sportskoj dvorani.

No, Hrvoje Markulj kaže kako za sada od Slavonaca ništa nije dobio službeno, baš kao ni iz Zadra i Šibenika koji se spominju kao zainteresirani gradovi domaćini.

- Malo je gradova koji svojim smještajnim kapacitetima mogu konkurirati Bolu. Od Boljana još očekujemo nacrte i tehničke karakteristike objekta, premda ne bismo imali ništa protiv i da je u pitanju šator. Zadovoljni smo jer već imamo ozbiljne ponude, pa tako nema neizvjesnosti oko Porina 2009. kao što je to znalo biti prije. HTV je kao naš partner ovaj put bio prvi, svih nas je pretekao u inicijativi. Naravno, uvijek kao jedna od mogućnosti postoji i studio HTV-a, ali malo je šansi za takvo što. Upravni odbor Porina za desetak dana imat će svu dokumentaciju na raspolaganju. Vjerujem kako ćemo već u roku od mjesec dana potpisati ugovor - rekao je Markulj napomenuvši kako su najbolja opcija za domaćina Porina gradovi veličine Šibenika.

Mišljenja je, naime, kako se mjesta tog tipa i veličine najbolje mogu saživjeti s Porinom u tih nekoliko dana koliko traje manifestacija.

MIRELA GORETA        
foto: arhiv cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2022 18:40