StoryEditor
ShowbizNeprimjereno

Nakon javne isprike Miji Negovetić, HRT uputio pisano upozorenje Davoru Meštroviću zbog seksističkog komentara: Izražavamo žaljenje i ograđujemo se

Piše PSD.
30. srpnja 2020. - 16:43
Neja Markičević/Hanza Media

U svjetlu nedavnih događaja potaknutim seksističkom izjavom voditelja emisije "Dobro jutro, Hrvatska" Davora Meštrovića, glavni ravnatelj HRT-a, Kazimir Bačić, poslao je priopćenje medijima s pisanim upozorenjem.

Prenosimo ga u cijelosti:

"Hrvatska radiotelevizija (HRT) izražava žaljenje i ograđuje se od neprimjerenog komentara i ponašanja svoga djelatnika Davora Meštrovića uz najavu glazbenog spota maloljetne pjevačice Mije Negovetić u emisiji "Dobro jutro Hrvatska" od 28. srpnja 2020.

Stoga je, nakon žurne reakcije i javne isprike HRT-a Miji Negovetić i njezinoj obitelji, Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić izrekao danas, 30. srpnja, mjeru pisanog upozorenja Davoru Meštroviću. Upozorenje se izriče zbog povrede obveze iz radnog odnosa ili u svezi s radnim odnosom uslijed neprimjerenog ponašanja na radnom mjestu, a što uključuje i neprimjerenu usmenu komunikaciju.

Hrvatska radiotelevizija i ovim potezom dokazuje da osuđuje i da ne želi tolerirati takve postupke u svojim programima, te da je propisno sankcionirala predmetno postupanje u cilju poštivanja i zaštite vrijednosti koje HRT promiče", stoji u izjavi s potpisom Komunikacije HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 19:17