StoryEditor
ShowbizStiže u kina

Nakon ‘Generala‘ snimio film o Gospinom ukazanju: Goran Višnjić se uz svjetski poznatu postavu vraća na ekrane, izašla je najava, a komentara je puno

3. ožujka 2020. - 15:30
Nikolina Vuković Stipaničev/Hanza Media

Nakon “Generala” u kojemu je utjelovio Antu Gotovinu, Gorana Višnjića kino publika uskoro će ponovno gledati na velikom platnu u filmu “Fatima”, koji stiže u kina 24 travnja.

Šibenčanin s hollywoodskom adresom u drami utemeljenoj na istinitoj priči o ukazanju Blažene Djevice Marije u portugalskoj Fatimi tumači lik Artura (u filmu redatelja Marca Pontecorvoa uz njega glume i Harvey Keitel i Sônia Braga). Višnjićev lik je negativac, ako je suditi prema traileru filma, kojim se na svom Instagramu pohvalio i sam glumac. Njegov Artur pripada skupini onih čija je namjera bila spriječiti širenje svjedočanstava troje djece, koja su 1917. godine, za vrijeme Prvog svjetskog rata, svjedočila ukazanju Djevice Marije i primala njezine poruke.

Objave desetogodišnje pastirice Lucije i njezinih malih rođaka Franje i Jacinte u to su doba nadahnjivale vjernike, ali i uzrokovale oprez i neprihvaćanje crkvenih službenika. Izazivale su i gnjev svjetovnih vlasti, koje su ih nastojali prisiliti da povuku svoju priču. Artur Santos je u vrijeme ukazanja u Fatimi bio lokalni političar, koji je u jednom trenutku troje malih vidjelaca čak strpao u zatvor. No, kako se vijest o ukazanju širila, deseci tisuća vjernika hodočasnika slijevali su se u njihovo mjesto u nadi da će svjedočiti čudu...

Snimanje “Fatime”, filma o jednom od najvećih marijanskih svetišta, odvijalo se u Lisabonu, a prati ga i pjesma “Gratia Plena” talijanskog autora Paola Buonvina, koju je snimio popularni pjevač Andrea Bocelli.

"Ono što Gospa iz Fatime predstavlja, u svojoj nadahnutoj jednostavnosti, epicentar je duhovnosti, katalizator molitve i most između čovječanstva i božanskog", rekao je Bocelli.

Višnjićevu objavu trailera novog filma prvi je komentirao kolega mu i prijatelj Tarik Filipović napisavši uz emotikon, koji plače od smijeha: ”Ma Fatima je čudo... rodbina smo”.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 10:24