StoryEditor
Showbiz'Toliko ljubavi'

Najbolji trenuci večeri koju su Splićani čekali tri godine: Spaladium arena je bila puna zanesenih obožavateljica Parnog valjka, pogledajte što je sve zabilježio naš fotograf

3. studenog 2019. - 01:03
parni_valjak29-021119

Ima pjevača, ima bandova koji znaju tajnu splitske publike, recept kojim je dižu na noge i prije nego što svirka započne. E to se dogodilo večeras, u splitskoj Spaladium Areni u kojoj je oko šest tisuća gledatelja doslovce skočilo na prvi zvuk, dugi uvod iz mraka bine na kojem se potom u eksploziji svjetla ukazao 'Parni Valjak'.

A kada se prolomio glas frontmana Akija Rahimovskog, Split se raspametio, počela je krika, skrika, upalila su se svjetla mobitela, zapalili upaljači, prolomio se pljesak. Počela je pjesma u kojoj se publika, s Akijem stalno izmjenjivala u glavnoj vokalnoj ulozi.

 

Šest tisuća Splićana kao jedno s 'Valjkom': legende u Spaladium areni razludile okupljene, ni blagdan ni berba maslina pokislu ekipu ne mogu zaustaviti u pjesmi

Tri godine od posljednjeg druženja sa Splitom Aki i ekipa, legendarni sastav, u ovom izdanju modno usklađen u crnoj boji, opet su nam se vratili. U novoj rundi druženja, u sklopu nove turneje, nazvanoj 'Runda 44', po 44 godine svog estradnog rada. Dovoljno dugog da jednoj od perjanica hrvatske glazbene scene vjerojatno stvori muke oko izbora repertoara.

No sudeći po reakciji publike, složenog točno kako treba, u miksu starog i novog koji se izmjenjivao tijekom sinoćnjeg spektakla.

-Toliko ljubavi je večeras ovdje, toliko srca punih ljubavi - poručio je Aki publici s bine, zasigurno taknut emocijama koje su dolazile iz Areninog grotla.

Što izdvojiti od najboljeg? Možda trenutak u kojem je Split pjevao 'Zastave','Sve još miriše na nju', 'Ugasi me', 'Lutku za bal', 'Ljubav', 'Opet se smijem', 'Uhvati ritam', 'Molitvu'?. Ili možda 'Jesen u meni'...? Ni s mjeračem emocija,kada bi postojao, to ne bi uspjeli.

 

Ali možda je najdirljiviji bio onaj u kojem je band stao s pjesmom i u stavu mirno svom preminulom prijatelju i kolegi Oliveru odao počast. U znak sjećanja na neprežaljenu glazbenu legendu, na velikom se displeju ukazao Oliverov portret, a Arenom se prolomila njegova skladba 'Nemirno more'.

'Svojim odlaskom ostavio je prazninu...': pogledajte trenutak u kojemu se Oliverov glas razlio dvoranom; Splitska publika se uz jedan 'trik' uspjela vratiti godinama unatrag

Kako je pjesma tekla tako se u nju uključio i band i Split. I u tom ritmu, snažno, moćno nastavio do zadnjeg takta zabave za sve generacije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 12:45