StoryEditor
ShowbizŠUŠUR U MIMARI

Na Propadalovoj izložbi u srebrnom zablistala najmoćnija žena u povijesti HTV-a, stigao je i umirovljeni kolega koji se drži kao mladić; I autor je ponosno pozirao uz skulpture i šarmantnu suprugu

Piše M.K.
8. studenog 2019. - 10:42
propadalo000

Velika je gužva vladala u zagrebačkoj Mimari, gdje je u društvu brojnih prijatelja, obitelji, znatiželjnika Ivica Propadalo izložio svoje nebrojene slike i skulpture, među kojima su najpoznatije diskografske nagrade Dora i Porin.

"Često se znam prisjetiti kada me nazvao Arsen Dedić, koji je osvojio puno Porina, i rekao mi: ‘Propadalo, gledam tvoje Porine, i taj tvoj kič sve mi se više počinje sviđati!’ Ja ne bježim od pozitivnog kiča.

I Oscar i Grammy imaju dozu takvog kiča. Sve se te nagrade moraju čovjeku dopasti, ne smiju biti odbojne!" - ispričao je Propadalo u zanimljivom razgovoru za Jutarnji.

Izložba u Mimari donosi i fotografije koje su zabilježile osobito uzbudljive momente za autora, one u kojima je nagradu primao Mick Jagger ili Leonard Cohen.

Na izložbi se može vidjeti i kako osvojenog Porina drže i Sade Adu, Sting, Santana, Robbie Williams...

"Jagger je rekao da nikom ne da nagradu, da ide njemu, Santana je rekao da ga podsjećaju na anđele, a Cohen da je nagrada prekrasna, ali i preteška...” - ispričao je autor, koji je ponosno pozirao uz svoje izloške, ali i šarmantnu suprugu Draganu, te brojne HTV-ovce, uz čije su se uspješne karijere vezala i najpopularnija Propadalova produkcija.

Bili su tu Marija Nemčić, najzaslužnija za to što je baš ivica Propadalo napravio prvu skulpturu za Porina, kao i "čelična lady" HTV-a, nezaboravna Ksenija Urličić, u vrijeme čijeg mantata je HTV svojim projektima stvarao estradne i voditeljske zvijezde na sceni, postizao i najveće uspjehe na natjecanjima poput Pjesme Eurovizije, pa i onima za Miss Svijeta.

Vitalan i svjež kao mladić na izložbi se pojavio i legendarni HTV-ovac Oliver Mlakar.

Osim vizualno najpoznatijih i najproslavljenijih nagrada, Propadalo je dizajnirao i brojne druge uspješne i zapažene statue, poput Plavog i Zelenog turističkog cvijeta za Hrvatsku turističku zajednicu, Kristalne knjige za najbolji neobjavljeni roman V.B.Z.-a i druge, sve izložene u Mimari.

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 21:42