StoryEditor
ShowbizVELIKO ODBROJAVANJE

Na plaži u Tel Avivu jutros srećemo Splićane, smiju se: Roko se oduševija kad nas je čuja!; Stigla je i pjevačeva familija i sad nam je jasno na koga je muzikalan; Evo kako su reagirali na probi pred žirijem

Piše Anja Popović, Vinko Paić
16. svibnja 2019. - 13:04
splicani00

U Tel Avivu sve je spremno za večerašnju, drugu polufinalnu večer 64. izdanja Eurosonga, na kojoj će se predstaviti i naš Roko Blažević sa svojom pjesmom "The Dream".

Na jednoj od plaža Tel Aviva jutros smo sreli Rokove sugrađane, Splićane Pavicu i Davora, koji su u Izraelu od ponedjeljka.

- Stigli smo par dana prije nastupa našeg predstavnika i jako se veselimo vidjeti kako će sve to večeras izgledati. Čak smo imali priliku upoznati Roka, to je jedan krasan momak. Kazao nam je da je kako je bio presretan kad je čuja naš naglasak - smiju se Pavica i Davor, koji se po užurbanom Tel Avivu dobro snalaze, budući da im je ovo već drugi posjet Izraelu.

- Puno putujemo, a u Izraelu smo prvi put bili prije dvije godine. Jako nam se svidio, pa kad smo vidjeli da se ove godine i Eurosong održava rekli smo: Idemo opet! - otkriva Pavica.

Karte su rezervirali još u prosincu, a drugi posjet mogao bi im ostati u još posebnijem sjećanju.

- Ma atmosfera je odlična, ljudi iz cijele Europe su tu. Poseban je ovo doživljaj... - priznaju Splićani, koji će dan provesti na plaži, a večer je naravno rezervirana za praćenje natjecanja i navijanje za Roka.

- U Hrvatsku se vraćamo tek u utorak, bit će još vremena za razgledavanja grada i okolnih mjesta - zadovoljan je Davor.

Roka Blaževića u Tel Avivu došla je bodriti i cijela njegova familija, dakako. Od njih je naslijedio i glas i muzikalnost, jer i mama Marija je pjevačica, tata Mario pjeva u klapi Elektrodalmacija, stariji brat Duje svira gitaru i kontrabas.

Čim su sletjeli u Tel Aviv, odmah su požurili u Expo centar, gdje se održava ovogodišnja Eurovizija, kako bi izljubili svog sina i pratili generalnu probu koju je ocjenjivao žiri.

Iako su strepili kako će se njihov 19-godišnjak snaći na tako velikoj pozornici i takvom golemom glazbenom događaju, mjesta strahu nije bilo, jer je Roko probu odradio perfektno, suvereno vladajući stageom, ujedno pobravši ovacije iz publike.

"Bravo sine!" - uzviknuli su i roditelji i požurili ga zagrliti. Potom su zajedno otišli u hotel kako bi se maturant splitske IV gimnazije Marka Marulića odmorio i čuvao glas za večerašnji veliki nastup.

- Nastup u Izraelu ostvarenje je svih mojih snova. Predstavljati svoju zemlju na najvećem glazbenom natjecanju najveći je ponos za svakog pjevača, kao što je sportašima odlazak na Olimpijske igre - rezimira Roko.

Posljednja dva tjedna marljivo je radio kako bi se Europi i milijunskom auditoriju pokazao u najboljem izdanju.

U prvom kadru nastupa ležat će na podu glumeći palog anđela, a potom se na sceni pojavljuju plesači Endi i Diego, čija je misija pomoći Roku da se uzdigne na nebo i dobije svoja zlatna krila.

Nastup nosi veliku simboliku jer sanja o boljem svijetu u kojemu mržnju, netrpeljivost i zlo zamjenjuju ljubav, tolerancija, empatija i mir. Roko se zato nije mogao odreći krila. Ona imaju najveću ulogu...

 

Izdvojeno

11. srpanj 2020 13:03