StoryEditor
ShowbizLOŠE ISKUSTVO

Mršavljenje inspirirano Biblijom dane im je pretvorilo u pakao: testirali dijetu slavnog showbizz para i klonuli treći dan uz poražavajuće rezultate

Piše L.L.
13. ožujka 2019. - 18:40

Sezona je gubljenja kilograma, a jedan od bjesomučnih načina da realizirate čak sedam kila "dolje" u samo deset dana ponudili su svojim "followerima" na društvenim mrežama diva Jennifer Lopez i njen dečko Alex Rodriguez.

Dijeta je nadahnuta Biblijom, odnosno epizodom u kojoj Daniel posti deset dana samo na vodi i povrću. Ipak, osobni trener slavnog para dopustio je i minimalan unos proteina tijekom rečene isposničke desetodnevnice.

Izvor je niskokalorično bijelo meso s minimalnim udjelom masnoće, a poanta priče je lišavanje organizma ugljikohidrata, poslovično omraženih i maksimalno reduciranih kod prehrambeno osviještenih osoba.

- Kada shvatite što sve u sebi ima šećer i ugljikohidrate, preostaju vam samo proteini i povrće - napisao je Alex pratiteljima.

Izazov uključuje i potpuno lišavanje organizma od voća, svih vrsta "manistre", mlijeka (čak i u kavi), te dakako alkohola.

Ovo jest rigorozno, ali neka vam na umu bude da traje samo deset dana i da je kraj uvek u blizini, gotovo vidljiv. Naravno, još je lakše izdržati izazov ukoliko se u njega upustite sa nekim u paru – poruka je "skrivena" u oskudnim obrocima, koji ipak ne znače klasično gladovanje.

Dijetu su odlučili atestirati već neki od pratitelja, uvevši u "challenge" rečene "tanke" proteine iz piletine, ribe, bjelanjake, krte dijelove govedine i slično. Ipak, zaključili su da je važno "prevariti" mozak unošenjem tikvica u obliku špageta, te jesti nešto riže i cvjetače kao supstituta za ugljikohidrate.

K tomu su i trenirali, ali trećeg dana pojavili su se problemi zbog manjka šećera, a četvrtoga dana promjene na tijelu bile su jako izražene u obliku ekstremnog umora i "klonuća".

Bilanca te patnje na kraju desetog dana bila je gubitak od oko tri kilograma, što je ozbiljno kompromitiralo smisao "fantastične" dijete koju je po uzoru na biblijski ulomak pokušao promovirati slavni par J.Lo i njezin dečko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 13:42