StoryEditor
ShowbizEthnoambient Salona 2012.

Mojmir i ekipa rasplesali Gradinu

Piše PSD.
21. srpnja 2012. - 01:52
Točno u 21 sat, niti minut prije, niti minut kasnije, kao i svih 15 godina do sada, glazbenik Mojmir Novaković, pozdravio je u ime organizacijskog tima sve vjerne prijatelje festivala "Ethnoambient Salona 2012." na solinskoj Gradini.

- Grad Solin svake godine sve više radi na obnavljanju Gradine i ona je sve ugodnije mjesto za ovakve programe. Hvala još jednom Gradu Solinu, oni su mater i otac ovog festivala, te mu daju dobar vjetar u leđa – kazao je Mojmir zahvalivši se u uvodu i Ministarstvu kulture koje, kazao je, vraća ovom festivalu status koji i zaslužuje.

Uslijedio je nastup grupe "SANS" koja okuplja glazbenike iz Velike Britanije, Armenije, Australije i Finske.

Kada su Andrew Cronshaw, Tigran Aleksanyan, Ian Blake i Sanna Kurki-Suonio zasvirali na svojim instrumentima prostor među zidinama Gradine ispunio je neki poseban, unutrašnji mir  koji je trajao punih sat vremena njihova muziciranja.

Čak je Sanna Kurki-Suonio otpjevala na kraju i jednu finsku uspavanku, koja je možda bila prigodna i za svu onu dječicu koja su uokolo pozornice skakutala sa kamena na kamen, sa kapitela na kapitel.

To je ono, što je Mojmir Novaković u najavi događanja zapravo i govorio, da su mnogi i odrasli uz ovaj festival jer su ih roditelji iz godine u godinu dovodili na Ethnoambient.

I dok se Gradina polako punila i ispunila do posljednje sjedalice ili kamena, došao je red i na "Kries". Još dok su se u pauzi na pozornici pripremali instrumenti publika se već tada polako počela dizati na noge i prilaziti, kod i okolo bine, isčekujući kao i uvijek dobru glazbu i dobru zabavu uz "Kries".

Zaplesala je tada Gradina, zaprašilo se, kao i lani, sve uz pozornicu od etno koraka oduševljene publike.

Mia Sesartić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2022 09:20