StoryEditor
ShowbizNA VRHUNCU SLAVE

Mišu ste vidjeli i s brkom i bez njega, euforičnog i u depresiji, ali u ovom razgolićenom izdanju niste nikad!

Piše M. Klarić
14. veljače 2017. - 16:38
Miso Kovac

Mišo Kovač može biti Mate i može biti bez Mate. Može ne imati i imati brk. Može imati dužu i dugu kosu i biti u fazi pjevanja najvećih hitova koje je hrvatska (i ona bivše države) zabavna glazba ikad imala i snimati neke koje neće naći put do najšire publike.

Ali je u svakom slučaju jedan jedini. Neprikosnoven. Kritiziran, katkad ismijavan, i uvijek obožavan.

Kad netko kaže: Mišo!, većina odmah vidi prizor gdje lagano razdrljene (zadnjih desetljeća mahom crne) košulje, ispod koje viri lančić, širi ruke polusklopljenih očiju, a očarano mnoštvo njegove pjesme pjeva naizust.

A mi smo zahvaljujući Feđi Klariću dobili Mišu kakvog većina nikad nije vidjela! Na odmoru, u dokolici jednog ljetnog poslijepodneva, tamo negdje 70.-tih, dok je uživao brčkajući se na plaži u Podstrani, ispred hotela Lav, i plijeneći pažnju okupljenih.Današnji macho muškarci po "defaultu" briju svoje "ljubavne tapetiće", a Mišo je po "defaultu" utjelovio sve ono što dalmatinski muškarac mora biti!

U sklopu iste priče o uzbudljivim splitskim 70.-ima, koja će kroz Feđine fotografije biti izložena od 18. veljače u splitskoj Galeriji umjetnina, kao podsjetnik na godine u kojima je grad živio ubrzano i punim plućima na svim frontovima, među 120 fotografija naći će se i one na kojima su i ostali veliki protagonisti glazbeno-kulturne scene tog vremena: Arsen Dedić, Oliver Dragojević, balerina Đurđica Mijakovac, glazbeni kritičar Dražen Vrdoljak, Vasko Lipovac, Boris Dvornik...

Uživajte u fotogaleriji, a po ostalo dođite u splitsku Galeriju umjetnina...

#MIŠO KOVAČ#FEĐA KLARIĆ#GALERIJA UMJETNINA SPLIT

Izdvojeno

06. srpanj 2020 17:29