StoryEditor

MGMT novi headliner zagrebačkog INmusic festivala

Piše PSD.
18. prosinca 2013. - 15:43
Zagrebački glazbeni festival INmusic objavio je danas još jednog headlinera za svoje deveto izdanje - američki dvojac MGMT, koji će uz Pixiese i The Black Keys u lipnju iduće godine svirati na Jarunu.

MGMT su elektro glam-pop grupa koja iza sebe ima tri albuma i dvije Grammy nominacije. Iako je zadnjih godina internet pogurao mnoge glazbene karijere, za uspjeh Bena Goldwassera i Andrewa Van Wyngardena presudna je bila usmena predaja.

Počeli su surađivati 2002. , nakon susreta na Weleyan fakultetu u Middletonu, u Connecticutu. Početni petnaestominutni nastupi koje su prakticirali imali su malo toga zajedničkog s njihovim kasnijim zvukom. To su bili više bučni preformansi, elektronički aranžmani, eksperimentirali su i svaku pjesmu, bez puno proba između, svirali odmah na pozornici.

To se svidjelo publici, u kojoj su uglavnom bili studenti newyorškog fakulteta, koji su osnovali izdavačku kuću "Cantora records" za koju su izdali prvi EP "Time To Pretend" te kasnije album "Kids".

Karijera im je ubrzano krenula nakon što ih je pronašao lovac na talente iz Sonya. Samo koji mjesec prije dvojac nije ni sanjao o nekakvoj glazbenoj karijeri, a već na sljedećem glazbenom uratku surađivali su s Daveom Fridmanom, producentom Flaming Lipsa, stoji u najavi festivala.

Prvi album "Oracular Spectacular" objavili su 2008., a dvije godine kasnije i "Congratulations" za koji su dobili dvije Grammy nominacije, dok im je treći "MGMT" izašao ove godine. Sve su popularniji, odlaze na turneje, nastupaju na velikim festivalima, emisijama kod Davida Lettermana, Jimmya Fallona, a jedan od njihovih poklonika je i Paul McCartney.

Deveti INmusic festival održat će se od 23. do 25. lipnja iduće godine na jarunskom Otoku mladosti.

                                                                                                                                                 h, foto: sipa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2021 16:32