StoryEditor
ShowbizKAD SE IZGUBI BUSULA

Matko Jelavić 'ištracao' Olivera i Doris Dragović: oni ne znaju što su pjevali, zna li on što govori?!

Piše M. Klarić
22. ožujka 2017. - 13:40
Matko

Matko Jelavić posljednjih mjeseci proživljava svojevrsni estradni comeback, sprema se za svoj prvi samostalni koncert u zagrebačkom Lisinskom i, jasno nam je, ljudski i novinarski, da je uzbuđen i ponesen oko toga.

Dugo nije bio prisutan ni medijski, pa u posljednje vrijeme u opsežnim intervjuima vrlo rado daje svoje viđenje stanja na glazbenoj sceni nekad i sad.

I kao što se često događa kad emocije ponesu, onda su gubi i "busula". A nama se čini da je splitski pjevač izgubio kad je u velikom intervjuu, kojeg je dao Večernjem listu, "ištracao" dvoje velikih i uspješnih splitskih kolega, Olivera Dragojevića i Doris Dragović.

Upitan, naime, "što bi na domaćoj estradi istaknuo kao dobro?", Jelavić je, među ostalim, ustvrdio:

'Ne znaju što su pjevali'

"Bilo je dosta dobrih glazbenika i pjesama, ali su potiskivani. Ako se sjećate, s Melodija Jadrana ljudi su redovito odlazili razočarani, ali ne pjesmama, već nagradama. I meni se dogodilo da je pjesma 'Ti samo ti? dobila samo treću nagradu, a pjeva se i danas.

Mislim da čak oni koji su dobili prvu i drugu nagradu, ne znaju što su pjevali."

A ti koji su te, dakle 1997. godine, dobili uz Matka Jelavića nagrade publike bili su Oliver Dragojević za hit "Ispod sunca zlatnoga" i Doris Dragović za pjesmu "Dođi".​Jelavić je, štoviše, kako stoji na službenoj stranici Melodija hrvatskog Jadrana, bio ovjenčan drugom, a ne trećom nagradom publike! Kad je zaboravio rejting vlastite pjesme, kako doživjeti njegov pogled na tuđe?

A za vaš pogled na cijelu situaciju, donosimo videopodsjetnik... 

 

Izdvojeno

15. srpanj 2020 01:45