StoryEditor

Manic Street Preachers nastupaju na predstojećem Exitu (VIDEO)

Piše PSD.
10. travnja 2009. - 22:27

Velški band Manic Street Preachers novo su ime u rastućem programu 10. jubilarnog rock festivala Exit koji se početkom srpnja održava u Novom Sadu. Velšani će na glavnoj pozornici Exita na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiti 10. srpnja.

Inače, dosad potvrđeni line-up Exita obuhvaća imena kao što su Arctic Monkeys, Patti Smith, Kraftwerk, Moby, Madness, Carl Cox..., a za očekivati je da će do srpnja taj popis još višestruko narasti.

Manic Street Preachers postoje od 1986., a do danas su evoluirali od punk banda do ponešto pitomije glazbe, ali još uvijek s teškim, angažiranim tekstovima. Sredinom svibnja trebao bi im izaći najnoviji, deveti album Journal for Plague Lovers, a na njemu će napokon biti uglazbljeni tekstovi koje je iza sebe nakon misterioznog nestanka 1995. ostavio član Preachersa Richie Edwards.

Kao preporuka za nastup MSP-a na Exitu neka posluži dio recenzije njihova koncerta na prošlom festivalu Reading iz uglednog Guardiana, kad je napisano da su Manic Street Preachers održali predavanje o tome kako sa strašću sviraju pravi profesionalci.

I. Profaca / Epeha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 15:22