StoryEditor
ShowbizIntimna ispovijest

Manekenka i glumica Emily Ratajkowski optužila je fotografa da ju je napastovao nakon jednog snimanja kada je imala samo 20 godina

Piše PSD
16. rujna 2020. - 09:30

Emily Ratajkowski objavila je intimni esej u The Cutu o svojoj profesiji pitajući se jesu li manekenke vlasnice vlastitih tijela, navodeći razne primjere u kojima se u svojoj profesiji osjećala poniženo koje završava stravičnom ispovijesti u kojoj optužuje fotografa Jonathana Ledera da ju je seksualno napastovao tijekom snimanja 2012. godine.

Tada njena karijera nije bila u punom zamahu kao što je sada i kada joj je agentica 'sredila' neplaćeni posao u Woodstocku s Lederom kod kojeg je trebala prespavati nije se osobito začudila jer su takvi poslovi povremeno uobičajeni za modele. Umjesto novca omogućavaju im popularnost koja vodi do bolje plaćenih poslova. Imala je samo 20 godina i pokušavala se konstantno dokazati sjećajući se svih savjeta koje je do tada o manekenstvu primila.

Kada joj je ponudio vino nije ga odbila da bi se doimala zrelije i zatim su imali snimanje koje je bilo neugodno, ne zato što je snimala u donjem rublju ni gola, baš naprotiv inače se ugodno osjećala, ali kod njega je nešto bilo čudno. Nakon što su ostali sami nasrnuo je na nju.

Nekoliko godina nakon cijelog incidenta objavio je knjigu njenih polaroida bez da ju je prije o tome išta pitao, otprilike kada je njena karijera bila na vrhuncu. Tada je reagirala zbog neovlaštenog objavljivanja fotografija, ali do danas nikome nije rekla za ostatak onoga što se dogodio.

-Objavljivanje fotografija bez moga znanja je upravo ono protiv čega se pokušavam boriti: uskraćivanje ženama prava da same sudjeluju u odluci kada će i kako njihova tijela biti izložena javnosti, napisala je tada na svom Twitteru.

On se brani da su optužbe u potpunosti lažne i pokušaj da se stekne publicitet te je ljut na magazin što je objavio esej prije nego ga je o tome kontaktirao da provjeri što se dogodilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2022 23:25