StoryEditor
Showbizmali split

Mališani iz cijele Dalmacije pjevali i plesali na Prokurativama

Piše PSD.
3. srpnja 2012. - 01:17
Dječji festival Mali Split u ponedjeljak je navečer po 22. put otvorio srca svim malenim pjevačkim i plesačkim zvijezdama jer se na pozornici pjesmom i plesom predstavilo čak 22 malenih izvođača. Sve malene koji su se pred publikom našli prvi put, kao i one koji su već nastupali na Malom Splitu pozdravio je Bruno Jurić, odjeven u splitsku nošnju čime je dokazao kako je i najmlađima tradicija itekako važna.

Uz malene je kao i svake godine gradska i županijska vlast pa su pjevače Malog Splita pozdravili zamjenik župana Visko Haladić i zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković. Visko Haladić bio je sretan što vidi toliko malenih izvođača na jednom mjestu:

-Vi ćete najbolje pokazati put prema tradicijskom pjevanju i zato ćemo uvijek podržavati Mali Split –kazao je Haladić mališanima, a čast da otvori ovaj Festival pripala je Anđelki Visković.

Maleni pjevači pjevači doista su se potrudili da sa svojim mentorima naprave najbolje što znaju, izvrsnim nastupom i maštovitim kreacijama sve su odmah na početku osvojile 'Perlice', bilo je tu i malenih ribara i težaka poput grupe 'Biseri' i 'Solisnkih bubamaraca', malenih Marinjana koji su pjevali o svojoj vali, ali i pravih ljubavnih pjesama kojih se ne bi postidjeli ni oni ozbiljniji festivali. Nakon prvog dijela s najmlađima, nastupili su oni stariji u programu Teen fest.
Pjevače su bodrili voditelji Lana Škaro, te Denis Šabić, a prvi put i to uspješno u voditelsjkoj ulozi okušala se mlada Jelena Bogdanović.

Festivalsku večer do detalja pratio je kao i svake godine 'glavni krivac' za sve Jovica Škaro, ne krijući zadovoljstvo zbog još jedne glazbene fešte u Splitu:

- Djeca su fanatastična, talentirana i jednostavna a sada su još jednom pokazali kako se nastupa i živi s glazbom. Naravno, moram od srca zahvaliti svima koji su nam pomogli, a posebno svim našim malenim zvijezdama jer bez njih ne bi bilo ni Malog Splita- kaže Jovica Škaro.

Bila je to prava raspjevana ljetna večer na Prokurativama, bez velikih zvijezda i očekivanja, ali s puno mališa, veliša, njihovih obitelji koji su još jednom otvorili srca Malom Splitu.

Katarini Šimić Grand prix

Grand prix Malog Splita osvojila je Katarina Šimić s pjesmom 'Ja bi samo plesala', za najbolji scenski nastup nagrađeni su Ivan Bošković i Plesni studio 'Školjkice'.

Nagradu umjetničkog ravnatelja dobio je Antonio Milatić, novinarski žiri nagradio je Elu Garačić s grupom 'Kikići i genijalci', a njih je najboljima proglasio i festivalski stručni žiri.

Prvo mjesto po ocjeni stručnog festivalskog žirija za Teen fest zavrijedila je Andrea Marendić.  Prema ocjenama publike najbolji među mlađima su Dječji vrtić Dobri, a među starijima Ino Pezer  s pjesmom 'Svijet ću zagrliti.' 

OJDANA KOHAREVIĆ, SNIMIO: MARIO TODORIĆ / CROPIX

Izdvojeno

06. lipanj 2020 02:34