StoryEditor
ShowbizVelika fešta

Luda splitska noć na Rivi: Splićani se zabavljali uz koncerte TBF-a, Giuliana i Kondže, pogledajte kako je protekla večer tombole i sportskih igara

13. listopada 2019. - 15:23
Luda_Splitska_Noc-Mirta Šurjak i Marko Šapit

Luda splitska noć, tradicionalno splitsko događanje, vratila se u velikom stilu zahvaljujući Hrvatskoj Lutriji koja je u Splitu sinoć  proslavila 15. rođendan Kladionice te svim Splićanima pružila odlična četiri sata zabave, sportskih natjecanja i igara te veliki besplatni koncert popularnog TBF-a i gostiju - Giuliana i Diktatora, Mucala, Zorice Kondže i Klape Filip Dević.

Velikim odazivom građana na sudjelovanje u raznim sportskim igrama i tomboli, koja je i zaštitni znak Lude splitske noći, Split je još jednom potvrdio titulu najsportskijeg hrvatskog grada. Timske utrke na poligonu, nogometni pikado, ljudski stolni nogomet, tombola, rekreativno natjecanje „Đir po Splitu“ i niz drugih igara obilježili su sportski dio događanja i najs(p)retnije natjecatelje razveselile vrijednim nagradama (od 500 do 5.000 kn na potrošačkoj kartici za pobjedničke timove).

Ludu splitsku noć svojim su dolaskom podržali i splitski olimpijci.

„Najsportskiji grad na svitu zaslužuje svoju posebnu, ludu noć prepunu zabave i sportskog duha“, rekao je Josip Reić, osvajač brončane medalje u veslanju na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980.

Ovim povodom Hrvatska Lutrija je donirala 45.000 kn KBC-u Split čime nastoji podsjetiti javnost na svoju ulogu 'ruke podrške' koja je već gotovo pola stoljeća usmjerena prema društvu i zajednici. Donaciju je primio prof.prim.dr.sc. Julije Meštrović, dr.med., ravnatelj KBC-a koji je čestitao 15. rođendan Kladionici Hrvatske Lutrije te istaknuo kako ga posebno veseli oživljavanje tradicije Lude splitske noći, događanja koje su Splićani nekada s nestrpljenjem iščekivali.

„Velika rođendanska proslava ujedno je i naša zahvala svim igračima Kladionice što su s nama ovaj dugi niz godina te nas posebno veseli što smo ovu obljetnicu proslavili u gradu sporta koji broji više od stotinu olimpijaca“, istaknuo je g. Eugen Sunara, član Uprave Hrvatske Lutrije.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 05:32