StoryEditor
ShowbizRijetko u medijima

Ljiljana Nikolovska javila se iz SAD-a i prokomentirala situaciju s izborima: Nadamo se da ćemo se riješiti Trumpa, Biden bar neće na nas s tenkovima!

Piše M.P.
4. studenog 2020. - 14:21
Feđa Klarić/Cropix

Ljiljana Nikolovska (56) javila se u program Radio Dalmacije kako bi prokomentirala trenutačno stanje u Americi.

Otkad je 1989. napustila grupu Magazin, a iste godine i odselila u SAD, Splićanka se u medijima rijetko pojavljuje. Ovaj put je otkrila kako je na izborima - volontirala.

"Upravo sam ušla u kuću, radila sam od pet ujutro. Volontiram na izborima svake godine u San Pedru na izbornom mjestu, ta moja ekipa je super. Ove godine je izašlo jako puno ljudi, glasača, navalili su glasati. Kod nas to traje već 10 dana, mi nemamo samo jedan dan izbore", kazala je pjevačica.

Nikolovska nije krila za koga je glasovala, otkrila je kako se nada da će Donald Trump izgubiti izbore.

"Nadamo se da ćemo se riješiti Trumpa, ali imamo neki čudan, vrlo nedemokratski izborni sistem koji datira još iz 1860-ih. Imamo nešto što se zove Electoral College, to su neke 542 osobe, nepoznati ljudi. Većinski glasači tu gube ako izabiru osobu koja se Collegeu ne sviđa. Tako je Trump i prvi put pobijedio, nije pobijedio na račun većinskih glasova. Imao je 3 i pol milijuna glasova manje od Hillary Clinton...", objasnila je Nikolovska koja je svoj glas dala Joe Bidenu.

"Ove godine pet ili šest malih država će odlučiti tko će biti predsjednik s obzirom na sustav. Sve se to odrazi i na vas. Ove naše korporacije bacaju mriže i na vas! Nećemo ništa puno dobiti ni s Bidenom, al' barem neće ići na nas s tenkovima po ulicama", zaključila je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 00:33