StoryEditor
ShowbizBEZ IKAKVOG ISKUSTVA

Lijepa prodavačica Ivona na korak je do osvajanja titule najljepše Hrvatice, našoj novinarki otkriva kako se dala nagovoriti na ovo, ali i kakav problem ima s potpeticama

Piše Iva Ivanac
17. kolovoza 2022. - 22:05

Ivona Barić, 22-godišnja Zadranka, ovogodišnja je Miss Zadarske županije.

U konkurenciji 11 kandidatkinja izabrana je za najljepšu te će na jesen predstavljati svoju regiju u finalu natjecanja za Miss Hrvatske.

Titulu joj je predala Iva Mijolović, koja je zbog pandemije krunu najljepše mlade žene u Zadarskoj županiji držala pune tri godine.

Vitka Ivona otkrila nam je da joj ni na kraj pameti nije bilo da će osvojiti titulu.

Na natjecanje se, kako kaže, prijavila na nagovor prijatelja, a najveći utjecaj imala je njezina sestra Marinela.

Navijači mama i tata

- Na natjecanje sam se prijavila jer su mi Antonia Grubić i Anita Maričić, s kojima sam prije nekoliko mjeseci radila na jednom projektu, nagovarale.

Budući da se bližilo vrijeme prijave, sestra mi je kazala da se prijavim, kad već ona u mojim godinama nije mogla!

Još uvijek nisam svjesna što se dogodilo, telefon mi ne prestaje zvoniti. Zovu članovi obitelji, prijatelji i poznanici - kaže Barić, dodajući da je brojne čestitke dobila preko društvenih mreža.

Uz stariju sestru najveću podršku pružali su joj roditelji, mama Ranka i tata Vlado.

- Oni su tijekom cijelog ovog putovanja bili uz mene, i u podne i u ponoć. Bili su mi potpora prije svakog izlaska. Njihova podrška dala mi je vjetar u leđa da budem što bolja - kaže Ivona.

Nakon završene srednje Obrtničke škole za frizerski smjer, zaposlila se kao trgovkinja u jednom poznatom prodajnom centru u Zadru. Kaže kako joj nije bio problem uskladiti pripreme za natjecanje i posao jer pripreme uopće nisu bile zahtjevne.

- Atmosfera je na svim aktivnostima, na kojima smo prije natjecanja sudjelovali, bila jako ugodna. Jedini “problem” koji sam imala jest konstantno nošenje potpetica - smije se Ivona, pa dodaje da nije mogla bolje potrošiti svoje vrijeme nego u pripremama za natjecanje.

Trema cijelog dana

- Svakoj curi bih savjetovala da se prijavi i dođe na casting jer će tamo zasigurno stvoriti brojna nova prijateljstva. Željela bih zahvaliti prvoj i drugoj pratilji, Tamari i Matei, jer smo se od početka družile, a na kraju i završile u finalu.

Divne uspomene ću ponijeti s izbora za Miss - naglašava naša sugovornica, koja do natjecanja nije imala velikog iskustva u modnom svijetu.

Zbog toga je, priznaje, bila i pomalo nervozna.

- Trema je bila prisutna cijeli dan, od jutra kada smo započele s pripremama pa sve do kraja natjecanja. Imale smo četiri izlaska pred publiku, prvi je bio u trapericama i bijeloj majici, a ostala tri u različitim modnim kreacijama.

Zaljubljenica u atletiku

Zatim se odabralo top pet cura koje su morale odgovarati na pitanja žirija. Mene su pitali smatram li da mi titula Miss može donijeti nešto pozitivno u životu. Koliko god je titula najljepše dobra i lijepa, ona sa sobom nosi brojne obveze za koje ne vjerujem da će mi predstavljati problem.

A ova titula mi samo može podići samopouzdanje, zar ne? - ističe mlada zaljubljenica u sport.

Godinama je trenirala atletiku, a najdraža disciplina bila joj je skok uvis. No, obrazovanje, a zatim i posao oduzimali su joj dosta vremena pa se više nije mogla baviti na natjecateljskoj razini.

Iako joj današnje obveze ne daju vremena za aktivno bavljenje sportom, ipak je pronašla novi način opuštanja, uz čitanje knjiga i pisanje.

Pobjednicu kampanje za Miss Zadarske županije 2022. sada očekuju velike pripreme za samo finale, kao i snimanje modnih kampanja za koje vjeruje da će ih biti, jer Ivona je tek kročila u modni svijet.

- Sigurna sam da će se neka vrata otvoriti i da ću u novim poslovnim prilikama uživati. Osvajanje titule Miss je zasigurno jedna velika stepenica za ulazak modni svijet – kaže simpatična djevojka. 

Korak do najljepše Hrvatice

Direkcija izbora za Miss Zadarske županije koju čine Antonia Grubić i Anita Maričić prezadovoljna je u dosadašnjim izborima jer su sve dosadašnje pobjednice (Iva Mijolović, Anja Bijelić, Ana Colić, Mia Štulić i Antonija Bucić) na koncu bile plasirane među najljepše žene Hrvatske. Stoga se nadaju da bi Ivona mogla titulu najljepše Hrvatice donijeti u Zadarsku županiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2022 18:35