StoryEditor
Showbizonline prijenos

Lady Gaga prikupila je golemu svotu za borbu protiv koronavirusa, a sljedećim pothvatom mogla bi sa svojim kolegama glazbenicima postati dio povijesti

Piše Gloria.hr
15. travnja 2020. - 14:12

Online koncert "One World: Together at Home" planiran je za subotu, 18. travnja i trebao bi ujediniti najveće glazbenike današnjice u jednom cilju. 1985. godine Bob Geldof to je napravio kako bi pomogao u borbi protiv gladi.

Glazbenica Lady Gaga organizira online koncert naziva "One World: Together at Home", a njime planira okupiti najveće svjetske glazbene face, prenosi Gloria.

Mnogi se novinari diljem svijeta pitaju hoće li ovim pothvatom Lady Gaga postati Bob Geldof svoje generacije. Teško je to govoriti iz ove perspektive. Cilj koncerta je stvaranje osjećaja zajedništva, pobjede od strahom od koronavirusa i nade u bolje sutra.

Bob Geldof je, da podsjetimo, s Midgeom Ureom 1985. godine organizirao kultni "Live Aid", humanitarne koncerte za pomoć gladnoj djeci u Etiopiji, a koji su istovremeno održani 13. srpnja na stadionu Wembley u Londonu i na JFK stadionu u Philadelphiji. Nastupale su najveće svjetske zvijezde, a koncerti su se upisali u najveće televizijske događaje svih vremena, uživo je "Live Aid" pratilo više od 400 milijuna ljudi u 60 zemalja svijeta.

Pjevačica prikupila milijune za pomoć u borbi protiv koronavirusa

Lady Gaga svoj online koncert organizira uz pomoć Svjetske zdravstvene organizacije i organizacije Global Citizen. Koncert će se održati u subotu, 18. travnja i uključit će izvođače poput Alanis Morissette, Andree Bocellija, Billie Eilish, Chrisa Martina, Eddieja Veddera, Eltona Johna. Uključit će se i niz glumačkih imena, a prijenos će voditi Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel i Stephen Colbert.

Gaga je dosad preko donora skupila 35 milijuna dolara za borbu protiv koronavirusa pa je uoči koncerta pozvala ljude da uživaju u glazbi i ne uplaćuju novce. Pružila je podršku svim medicinskim radnicima u svijetu. Koncert će se streamati na Facebooku, Instagramu YouTubeu i ostalim platformama. Hoće li ovo biti najveće glazbeno druženje otkako je krenula pandemija, ostaje nam vidjeti 18. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2022 10:46