StoryEditor
ShowbizProizvodnja vina

Kum i poslovni suradnik tužio Lepu Brenu i Bobu Živojinovića: dobije li na sudu slavni par bi mogao ostati lakši za pola milijuna eura

Piše PSD
27. listopada 2021. - 10:55

Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović našli su se u neugodnoj situaciji - dobili su tužbu od obiteljskog prijatelja s kojim su i poslovni suradnici. Njihov kum Aleksandar Vucinić traži isplatu od pola milijuna eura, kako bi izašao iz zajedničkog biznisa proizvodnje vina, prenosi Kurir.

Pjevačica, tenisač i njihov kum zajedno su 2018. pokrenuli posao proizvodnje bijelog vina. U početku je sve išlo sjajno - Vucinić je imao iskustva, a zajedno su investirali i dosta novaca u marketing, promociju i proizvodnju. Nisu trebali čekati dugo na prvu zaradu, a pomagale su im i nagrade koje su osvajali kao i sudjelovanja na vinskim festivalima.

Uspjeh je dao vjetra u leđa Živojinovićima koji su htjeli širiti biznis, imali su razne ideje kako to napraviti, a neke od njih se nisu svidjele obiteljskome kumu. On je zahtijevao da uspore, ali oni na to nisu pristali i počele su trzavice među njima. Kada je Vucinić odlučio da ne želi nastaviti suradnju, zatražio je da mu isplate do tada uloženi novac - 500 tisuća eura, što je Brenu i Bobu šokiralo.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Par smatra da njihov kum nije uložio toliki iznos pa su mu predložili manju sumu za isplatu na što on nije pristao, zaprijetio im je tužbom, a sada je svoju prijetnju i proveo u djelo. Ne zna se kada će se bivši prijatelji i suradnici naći prvi put oči u oči na sudu, ali obje strane su spremne na borbu.

Ovako je Živojinović govorio o Vuciniću na promociji vina kada su tek krenuli u zajednički posao prije tri godine. “Naš prijatelj i vlasnik vinarije bio je pravi inicijator čitave te priče. Kasnije smo postali kumovi, moj sin Stefan je krstio njegovog sina, a on je izuzetno vrijedan čovjek i možda je najveći proizvođač na ovim prostorima. Od kumstva smo počeli raditi  zajedničko vino. Vrlo smo prepoznatljivi na našem tržištu, ne samo Srbije, već Crne Gore i Hrvatske. Ima nas i u Sloveniji.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 04:32