StoryEditor
Showbiz‘dorina mama‘

Ksenija Urličić vratila se na Doru: ‘željezna lady‘ izgleda sjajno, a nije izgubila ni na izravnosti - evo koga krivi za lanjski neuspjeh na Eurosongu

29. veljače 2020. - 10:40
Matija Djanješić/HANZA MEDIA

Ksenija Urličić vratila se na Doru.

Nekadašnjoj prvoj dami Zabavnog programa HTV-a, prisavskoj 'željeznoj lady' lani je viroza spriječila dolazak na izbor hrvatske predstavice za Pjesmu Eurovizije. Drugo izdanje povratničkih Dana HRT-a u Opatiji ove godine 'Dorina mama' nije htjela propustiti usprkos sagi s koronavirusom, koja ne jenjava.

- Korona me nije uplašila. Znate da je sad zovu kung flu – nasmijala se Ksenija.

Sretna je, veli, i puna emocija zbog Dore u Opatiji. Povratak HRT-ove manifestacije u kvarnersku ljepoticu doživljava i kao potvrdu vlastitim rezultatima.

- Svi znaju da do lani nije bilo neko dobro vrijeme za Doru. Presretna sam što se vratila u grad u kojemu smo i započeli s njom, gdje se, na neki način, i rodila. Doru uvijek smatram nečim svojim. Ne da je ja svojatam, no ja sam je koncipirala, dala joj ime i obrazložila ga, idejno zamislila kristalnu figuru – podsjeća Ksenija.

Iako se damama ne spominju godine u njezinu slučaju vrijedi ona 'tek joj je 80'. Izgleda sjajno, a nije izgubila ni na izravnosti po kojoj je pamte svi s kojima je nekoć surađivala.

Prati što se i kako se radi, pogotovo kad je u pitanju Dora, njezin projekt, koji je s godinama izgubio na snazi i karakteru što potvrđuju i prekogranični rezultati. U njezino je doba Hrvatska nešto značila na Pjesmi Eurovizije...

- U zadnje vrijeme imali smo loše rezultate, a za dobar rezultat potrebno je puno rada. Mislim da Dori, ne bih htjela nikoga povrijediti, nedostaje malo čvršća ruka šefa delegacije. Potrebno je nametnuti tempo rada, disciplinu, promišljenost..., ugraditi iskustvo i puno, puno lobirati. To prije svega.

Uvjerena sam da su sve naše pjesme, koje su išle na Doru, bile vrlo lijepe. Mi smo inače majstori za hitove, pogotovo su to oni koji dolaze iz južnog dijela Hrvatske. Dalmacija, Split... Uz to treba razvijati prijateljske i profesionalne veze s ostalim zemljama članicama Eurovizije. U takvoj situaciji odmah imate dobru bazu za neki bolji plasman – smatra Ksenija.

Iznenađuje je, kaže, i činjenica što imamo toliko prekrasnih pjesama, sjajnih hitova, koje narod toliko voli, a onda se dogodi da ne prođemo dalje u prvoj ili drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga.

- Lani smo imali izrazit peh s odličnom pjesmom, “The Dream” Roka Blaževića. Upali smo u drugu selekcijsku večer s puno jačom konkurencijom i nismo se plasirali u finale. Mislim da je mali Roko bio sjajan, ali možda smo malo s tim krilima pogriješili u želji da to bude nešto spektakularno.

No, nikako nismo zaslužili ispasti. Ne mogu, na bilo koji način, osuditi ni interpreta ni autore nego prije svega tražim odgovornost od onih koji su vodili ekipu, jer je to uvijek bila moja odgovornost. Nikad se ne stidim reći da sam lobirala, kod mene lobiranje nema nikakav pejorativni predznak. Lobiranje je potrebno, prisutno je u svim sferama života. Lani možda nije bilo dovoljno ni tog lobiranja – uputila je Ksenija kritiku na račun lanjske šefice hrvatske delegacije Elizabeth Homsi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. studeni 2020 20:04