StoryEditor
Showbizna javi i u fikciji

Koronavirus uvukao se i u TV serije - od ‘Uvoda u anatomiju‘ do ‘To smo mi‘ od covida nitko ne može pobjeći

Piše PSD
22. studenog 2020. - 13:26
Valerie Macon/Afp/Profimedia

Osim u stvarnom životu, koronavirus uvukao se i u epizode brojnih serija - od "Uvoda u anatomiju" do romantične obiteljske serije "To smo mi".

U prvim scenama zadnje sezone bolničke drame "Uvod u anatomiju" Meredith Grey uživa u samoći na plaži i iznenada se budi iscrpljena u užurbanom hitnom prijemu, opremljena punom zaštitnom opremom.

"Mislim da imamo obvezu pokazati što zdravstveni radnici prolaze", kaže zvijezda serije Ellen Pompeo.

U trenutku kad su mnogi Amerikanci "iritirani nošenjem maski" i nesvjesni izazova s kojima su suočene bolnice, zadnja sezona "Uvoda u anatomiju" nudi "priliku da se čuje koliko je teško našim zdravstvenim djelatnicima", kaže ona.

Diane Frolov i Andrew Schneider iz NBC-jeve serije "Čikaška hitna" kažu za Afp da su kao "serija o bolnici znali da se moraju baviti pandemijom, pa je zato korona što izravno, što neizravno u svakoj od naših novih epizoda" - kazali su o šestoj sezoni serije koja je počela 11. studenoga.

Druge medicinske serije poput ABC-jeve "Dobri doktor" također su se bavile virusom, a "Novi Amsterdam" i "Specijalizant" to se spremaju učiniti u 2021.

Čak i serije koje se ne bave bolnicama također su uklopile koronavirus u epizode.

Tako u NBC-jevoj seriji "To smo mi" član obitelji Pearson ide u izolaciju, a Rebecca zbog koronavirusa mora odgoditi kliničko ispitivanje.

ABC-jeva serija "The Conners" bavi se pandemijom kroz prizmu financijskih nevolja glavnih junaka te suprotstavljenih tabora u američkom društvu zbog primjene epidemioloških mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. studeni 2020 14:09