StoryEditor
ShowbizIdeje u izolaciji

‘Korona‘ je prekinula u jednom od najvažnijh poteza u životu, sad je odlučila maske i sredstva donirati bolnicama u Splitu i Zagrebu: To je najvažnije

16. travnja 2020. - 15:29
Privatni album

Uspješna glazbenica i poduzetnica Lana Jurčević, odnedavno La Lana prije nekog vremena iznenadila je golemim glazbenim zaokretom. Njezin novi singl “So Messed Up” slušao se diljem svijeta od Brazila, Meksika, Rusije, Njemačke i Poljske, što nije nikoga iznenadilo budući da je Lana potpisala ugovor sa svjetskom glazbenom kućom Warner Music. Sve se zahuktalo, dogodio joj se bjelosvjetski uzlet, a onda - onda se dogodila “korona”.

Taman na vrhuncu glazbenog zanosa, kada je trebala startati vaša inozemna karijera, budući da ste prva naša glazbenica koja je potpisala ugovor s diskografskom kućom Warner Music, koronavirus je sve stopirao. Pretpostavljam da su se tada, a i sada u vama pojavile razne emocije, a vjerojatno i pitanje: pa gdje baš sad?

- Iskreno, to bih se pitala prije godinu, tri, pet, sada više ne. Stvari na koje ne mogu utjecati pokušavam prihvatiti i iz njih izvući najbolje. Nisam jedina na koju to utječe i svi ćemo se nekako snaći i izvući iz ovoga, a vjerujem da se u ovoj izolaciji mogu izroditi i neke nove, zanimljive stvari.

Odlučili ste se na hvalevrijedan potez - donirat ćete sva sredstva kupljena od dezinficijensa iz vaše kozmetičke linije. Za što će točno ta sredstva ići?

- Za bolničko osoblje prvenstveno. Oni su nam najvažniji, jer bez njih, tko će pomoći bolesnima? Imam poznanike i prijatelje liječnike od kojih sam iz prve ruke čula da doslovno nemaju dezinficijense, maske, rukavice. Kupili smo im odmah 5000 pari rukavica koje smo poslali u bolnice u Zagreb, ali i Split, novčanu donaciju usmjerili prema bolnici “Dr. Fran Mihaljević”. Čekamo sad dio isporuke iz Njemačke za maskice. U kontaktu smo s nekoliko bolnica. Tek smo na početku s našim akcijama i voljela bih da uspijemo pomoći koliko god možemo i pozivam ljude također da na La PIEL-ovu webshopu sudjeluju u našoj misiji. Poslat ćemo naše sprejeve na nekoliko adresa također. Sad je vrijeme da si pomažemo i budemo tu jedni za druge.

Imate milijune pregleda na YouTubeu, kako ste zadovoljni sa povratnim reakcijama vaših novih skladbi?

- Apsolutno iznenađena i sretna. Koliko god mene ljudi ovdje znali, ja sam krenula na neki način iz nule. Pod ajmo reći “novim imenom” i zvukom, a vani pogotovo. I sve je to proces koji će trajati, ali imam odličnu ekipu koja vjeruje u mene, svi zajedno radimo na tome i vjerujem da će biti mnogo toga novoga i u ovoj godini.

Koncerti joj najviše fale

Pretpostavljam da maštate o koncertima na velikim glazbenim scenama. Imate li neku posebnu želju gdje bi to moglo biti?

- I veliki i mali koncerti imaju svoje čari. Maštam o tome da stanem na pozornice na koje nisam nikada stala. I nadam se da će se to i dogoditi u nekom trenutku. Samo treba strpljenja i vremena.

Kad se jednom ovaj virus zaustavi, pretpostavljam da nastavljate gdje ste stali - kakvi su onda planovi?

- I sada radimo na svemu, samo na malo drukčiji način. Taman sam se vratila iz Poljske gdje sam odradila jako puno intervjua, nakon čega su se zatvorile granice i objavile sve zabrane. Sada to slično sve radim, samo online.

Sada ste umjetnički La Lana, možemo li očekivati i još neke promjene - imidž, frizura ili nešto tome slično?

- Evo, izolacija mi je već nekoliko puta dala ideju da se sama ošišam. Tako da, vidjet ćemo što će se još događati do kraja. Ali, svakako, ja volim izazove i promjene, ali svaka pjesma će na neki način odrediti u kojem smjeru idemo.

Već sada vas mnogi kompariraju s Duom Lipom, kako vi gledate na te usporedbe?

- Meni je ona divna i mislim da je na početku apsolutno ta vrsta usporedbi normalna. Ali mislim da će se vrlo brzo to promijeniti. Vrijeme je i da mi iz malih zemalja napravimo nešto izvan granica, kad se tiče glazbe.. I vrijeme će pokazati sve.

Tko i što vam najviše nedostaje u izolaciji?

- Koncerti i taj kontakt s publikom.

Kako sada izgleda vaša rutina?

- Radim non-stop. Odspavam par sati i onda opet u “centrifugu”.

Mnogi se žale kako će sada u četiri zida ispaliti na živce sa svojim partnerom od 0 do 24. Kako to kod vas funkcionira?

- Iskreno, brine me što se događa kod drugih ljudi. Sve više čitam da raste nasilje u kući, partneri su “osuđeni” jedno na drugo, što bi trebala biti lijepa i pozitivna stvar, ali nažalost nije i žrtve su pod ogromnim pritiskom i nemaju alternativu, osim pokušati bar nazvati za pomoć. Što im ni ova situacija ne olakšava to. Ostalima, nadam se da vrijeme prolazi ljepše i da imaju priliku nadoknaditi neko zajedničko vrijeme. Kod mene je privatan i poslovan život izmiješan i hvala Bogu, dobro izbalansiran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 18:09