StoryEditor
Showbizbolje ikad...

Kići Slabincu posthumno Porin za životno djelo. Siniša Škarica: On je bio istinski umjetnik estrade i zaslužuje takvo priznanje

Piše M. G.
20. veljače 2021. - 23:40

Krunoslav Kićo Slabinac bit će posthumno ovjenčan Porinom za životno djelo na 28. dodjeli hrvatske glazbene nagrade. 

Upravni odbor Porina dodjeljuje spomenuto priznanje onim umjetnicima koji su svojim radom, uspjesima i ostavštinom znatno doprinijeli hrvatskoj glazbenoj kulturi.

"Krunoslav Kićo Slabinac, poput nekih drugih prvaka iz svijeta glazbe Mate Došena, Drage Britvića, Darka Glavana, Vjeke Điđija Šuteja, Dina Dvornika ili njegova sugrađanina Branka Mihaljevića, nažalost je požurio, ne čekajući da mu struka svoje najvažnije priznanje dodijeli za života. Životni Porin stiže mu posthumno", izjavio je Siniša Škarica, dugogodišnji glazbeni urednik i producent, ujedno i autor knjiga "Tvornica glazba – priče iz Dubrave". 

"Negdje sam tih dana tužnog oproštaja pročitao: veliki hrvatski zabavljač. Netko je rekao: veliki estradni umjetnik. Meni se čini ispravnije: istinski umjetnik estrade. Kako god, oduvijek je slovio kao svestran. Svi koji su ga dobro poznavali, pa i puki ljubitelji zabavne glazbe, rekli bi da je pored toga što je važio za vrhunaravnog pjevača, što je imao dara za ples, sjajno pričao šale i anegdote, glumio, imitirao, da je pored svega toga znao napisati i dobru pjesmu. Dapače, neke od najvećih hitova hrvatske i tada jugoslavenske zabavne glazbe", podsjetio je Škarica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 06:33