StoryEditor
ShowbizPosvetio joj stihove

Kići Slabincu je ‘divna, crna žena‘ slomila srce u mladosti, oglasila se povodom pjevačeve smrti: Zamolio me da obećam da ćemo na nebu biti zajedno...

Piše M.P.
13. studenog 2020. - 15:24
Vlado Kos/arhiv/Cropix

Iako je Kićo Slabinac iza sebe ostavio čitav niz hitova, od rock n' roll izvedbi do slavonskih bećaraca, ona najprepoznatljivija je svakako pjesma "Zbog jedne divne crne žene". 

O Kićinom prijateljstvu sa ženom koja ga je inspirirala da napiše i otpjeva svima dobro poznate stihove, pišu danas brojni domaći mediji. Glazbenik je otišao u 77. godini, ostavivši iza sebe tugu i prazninu na sceni, a njegova se privatna ljubavna priča danas ponovno pripovijeda.

"Divna, crna žena" zove se Mirjana Antonović, a s Kićom ju je vezalo prijateljstvo koje je počelo u SAD-u. Kasnije je iz veze s Miroslavom Ilićem dobila sina, kojeg, kako piše u svojoj knjizi "Ono malo istine" pjevač nikad nije priznao. Slabinac se u nju navodno zaljubio na prvi pogled, a posvetio joj je legendarne stihove.

Upoznali su se tijekom njegove američke turneje, tekst je napisao u avionu kada se vraćao za Zagreb, a glazbu dan kasnije. Prošlo je punih 46 godina otkako su se ponovno sreli u Zagrebu, a Kićo je u međuvremenu ispričao ovo:

- Ona je tada bila u braku koji je bio pred raspadom i, kako je napisala u svojoj knjizi, mi smo se našli i uklopili jedno drugome u život. Nismo o tome smjeli ni govoriti. Prepreka je bila što je ona navikla na život na njujorškom asfaltu i dolazak u Osijek ili Zagreb nije dolazio u obzir, a ja se nisam vidio tamo. Ona je to naprasno prekinula, kako to već žene znaju; našla je nekog drugog i prevarila me da bih ja nju ostavio. Jako smo se ružno rastali, ružno za mene, ali o tome neću govoriti. Bilo je to 1974. godine. Nismo se više čuli nakon toga, ali zajedničke prijateljice rekle su mi da se isplakala kad je saznala da sam se oženio. Pjesmu sam napisao njoj, iako je ona tinjala u meni i prije, samo je bilo dovoljno da upoznam nekoga kome ću posvetiti tekst, kazao je glazbenik za Jutarnji.

- Inzistirala je da budemo prijatelji, barem u ovim godinama, da ne umremo kao neprijatelji. Ipak smo si nešto u životu značili. Ona je meni pružila ono što mi je tada trebalo, i ja njoj. Ispunila je moj život, ali očekivanja nije. Pristao sam da se vidimo i sad smo u dobrim odnosima. Poznaničkim, sažeo je glazbenik kojeg danas oplakuju brojni obožavatelji.

Nakon njegove smrti, na Facebooku se oglasila Mirjana Antonović.

"Dragi moji prijatelji, javili su mi da je naš Kićo Slabinac, preminuo. Danas smo izgubili veliku legendu, prijatelja,voljenu osobu., i velikog čovjeka. Par dana prije nego što je trebao u bolnicu, Kićo me je zamolio da mu obećam da ćemo u nebu biti zajedno.  Obećao mi je da će me nazvati čim otvori oči. Nažalost to se nije dogodilo, što je bilo veoma zabrinjavajuće. Mnogo će nam svima nedostajati, a posebno meni. Sućut njegovoj obitelji", napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 17:27