StoryEditor
ShowbizMICHAEL OD MIHOVILA

Kanadski Hrvati: Buble je naš, očev mu se brod zvao ‘Dalmatia’

Piše PSD.
17. ožujka 2014. - 23:13
Čim je u Hrvatskoj osvanula vijest da u Arenu Zagreb 6. studenoga stiže Michael Buble, portali, i to oni kanadskih Hrvata, krenuli su podsjećati na Michaelovo hrvatsko podrijetlo. “Michaelov djed Mihovil je iz Hrvatske, nadimak mu je i u Kanadi bio Stari Buble”, navodi se u jednom postu, u kojem autorica tvrdi da je i Michaelov otac Louis imao brod imena “Dalmatia”...

Portal Kanadsko-hrvatski kongres navodi poveznicu Michaela Bublea i – Makarske, uz konstataciju da je Buble nedvojbeno staro trogirsko prezime, koje se spominje i u zapisu na crkvi sv. Domenika u 14. stoljeću.

Hoće li se izvođač koji je višekratno napunio neke od najpoznatijih i najvećih svjetskih koncertnih arena, a s vrhova top-ljestvica smjenjivao mnoga glazbena imena, za dolaska u Hrvatsku referirati na svoje dalmatinske korijene, ostaje za vidjeti, no da će svi koji dođu na njegov koncert sebi priuštiti sjajnu glazbenu večer, o tome uopće ne treba dvojiti.
O Bubleovim trogirskim korijenima prvi je pisao novinar 'Slobodne' Joško Brešan: tekst je bio ilustriran i razglednicom
Buble na turneju kreće iz Australije u travnju, a u nekoliko će ga mjeseci ugostiti čak 26 gradova. Turneja prati album “To Be Loved” izdan 2013., kao i brojne dosadašnje hitove.

Pobjednik talent showa

Da je riječ o istinskoj zvijezdi koja je već sa sedamnaest godina pobijedila na kanadskom natjecanju za mlade talente i time otvorila vrata u svijet glazbene industrije, u prilog ide i najbrže rasprodanih deset koncerata u londonskoj O2 Areni, čime je postao treći najuspješniji pjevač koji je imao takav niz nakon Princea i Rogera Watersa.

Bubleov album “Christmas” 2012. je prodan u više od 2,5 milijuna primjeraka u Americi, smjestivši ga odmah iza legendarne Adele, a u svijetu je prodan u fascinantnih sedam milijuna primjeraka, te je završio na prvom mjestu Billboardove liste top 200 albuma. I tamo proveo četiri tjedna.

“Iznimno sam sretan i uzbuđen što se vraćam na scenu kako bih pjevao svojim fanovima. Nisam već dugo, u međuvremenu smo se odmorili i sada smo spremni za odličnu zabavu na pozornici”, izjavio je Bublé.
Prodaja ulaznica za zagrebačko gostovanje “kanadskog Sinatre”, kako mu također tepaju, počinje 19. ožujka na svim prodajnim mjestima Eventima te na www.eventim.hr.

MARIJANA KLARIĆ
FOTO: WALLPAPER

item - id = 229165
related id = 0 -> 228921
related id = 1 -> 219055
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. siječanj 2022 21:44