ShowbizSlavi 76. rođendan

Kad on digne ruke, svi zapivaju: život Miše Kovača još uvijek privlači pozornost kao i njegove legendarne pjesme

Piše PSD

Rijetki su oni koji se u Hrvatskoj mogu mjeriti s usojehom Mate Miše Kovača, koji je i danas rekorder po broju prodanih albuma na ovim prostorima.

Ovaj pjevač i legenda hrvatske glazbene scene slavi danas 76. rođendan, a iza njega je turbulentan privatni i poslovni život. Rođen je 16. srpnja u Tribunju, gdje je i odrastao te branio za juniorsku momčad HNK Šibenika. Mišo je, naime, nesuđeni nogometaš koji i dan danas taj sport navodi kao svoju najveću strast.

Ono u čemu je postigao najveći uspjeh ipak je glazba, a vrata estrade davnih mu je dana otvorila singlica s prepjevom Raya Charlesa "I can't stop loving you". Nakon toga počeo je pjevati na festivalima, a uspjeh je došao 1969. na Vašem šlageru sezone s pjesmom Đorđa Novkovića "Više se nećeš vratiti". Singl se prodao u više od 200.000 primjeraka, a zvijezda je bila rođena.Osim njegovih glazbenih uspjeha, publiku je oduvijek zanimao i Mišin privatni život. Nažalost, život su mu obilježile brojne tragedije, od kojih je najpotresnija smrt njegova sina Edija. Osim toga, pjevač je tri puta izbjegao smrt, 1971. godine imao je prometnu nesreću, 1999. pokušao se ubiti, a 2011. godine imao je srčani udar.Unatoč svemu, Mišo je dan danas najprodavaniji i najslušaniji pjevač na ovim prostorima, njegov je život uistinu inspiracija za mnoge, a pjesme vječne.

 

A post shared by Snjezana Mehun (@snjezanamehun) on

#POLJUD#MATE MIšO KOVAč