StoryEditor
ShowbizModni rat

Jill Biden postala je glavna tema zahvaljujući natpisu na svojoj jakni: je li riječ o direktnoj provokaciji Melaniji Trump?

Piše PSD
11. lipnja 2021. - 13:02

Jill Biden je svojim posljednjim modnim odabirom postala goruća tema u medijima. Na leđima njene jednostavne crne jakne krila se kratka poruka što je mnoge posjetilo na još jednu poruku prve dame, Slovenke Melanie Trump.

Prva dama SAD-a doputovala je s Joe Bidenom u Cornwall u Engleskoj na konferenciju G7. Novinarima je pozirala okrenuta leđima i tako otkrila svoju posebno odabranu jaknu - na njenoj poleđini pisalo je jednostavno 'LOVE' ukrašeno sjajnim nitima.

image
Brendan Smialowski/AFP

Svi se lažu da to nije bilo ni najmanje slučajno jer je Melania Trump izazvala zgražanje svjetske javnosti kada je sa svoje zelene parke poslala poruku 'Stvarno mi nije stalo, a vama?'. U američkom društvu uloga prve dame je vrlo bitna, pa je poruka svakako bila promašena, ali na osudu je naišla zbog mjesta gdje je odjenula jaknu. Nosila ju je prilikom posjete imigracijskom pritvornom centru u Teksasu usred skandala u kojem je otkriveno da je policija odvajala djecu od njihovih obitelji na granici za što je izravno bio odgovoran njen suprug Donald Trump.

Na pitanje novinara može li objasniti svoj odabir jakne, dr. Biden je jednostavno rekla da donosi "ljubav iz Amerike".  Jasno je da Jill želi o sebi stvoriti sliku koja se izravno suprotstavlja njenoj prethodnici.

U medijima se pojavila još jedna teorija koja govori kako je Biden možda htjela pokazati i da se ne slaže s potpredsjednicom SAD-a. Nejasno je je li ovaj modni izbor donesen prije ili nakon što je Kamala Harris održala govor u Gvatemali ranije ovog tjedna u kojem je poručila potencijalnim imigrantima i tražiteljima azila: "Ne dolazite".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 08:30