StoryEditor
Showbizslavni ‘half-time‘

Je li poluvrijeme Super Bowl-a postalo popularnije od same utakmice? Prisjetili smo se najbizarnijih nastupa do sada, jedan je ušao u anale

Piše L. L.
1. veljače 2020. - 21:00
Jeff Haynes/afp

Sve je spremno za ovogodišnje, 54. izdanje Super Bowla, velikog finala profesionalne lige američkog nogometa (NFL), zbog kojeg su pred malim ekranima prikovani i oni koji - ne prate sport.

Razlog je slavno poluvrijeme, odnosno half-time na kojemu nastupaju najveća glazbena imena, a nerijetko se odvijaju i, blago rečeno, neobični scenariji. 

Uoči ovogodišnjeg izdanja na kojemu će nastupiti Jennifer Lopez i Shakira, izdvojili smo pet trenutaka koji će se zasigurno pamtiti, a jedan od njih već je ušao u anale Super Bowla.

Na petom mjestu našao se 'morski pas' pjevačice Katy Perry. Prilikom izvođenja hita 'Teenage Dream' na Super Bowlu 2015. godine, Perry je htjela dočarati opuštenu, ljetnu atmosferu, a to bi joj možda i pošlo za rukom da kostimirani morski pas s njezine lijeve strane nije bio u potpuno drugom filmu.

Godinu dana ranije, publiku i gledatelje zabavljao je bend Red Hot Chilli Peppers. Ono što je privuklo pažnju javnosti jest činjenica da im instrumenti nisu bili spojeni na pojačalo što je potaknulo šuškanja da su popularni rockeri zapravo -  svirali na playback. O svemu se uskoro, putem Twittera, oglasio njihov basist Flea.

- Tijekom nastupa Josh, Chad i ja smo svirali uz unaprijed snimljene instrumente tako da nije bilo potrebe uključiti naše gitare. Mislili smo da je bolje napraviti to nego se pretvarati. To se činilo kao najbolje rješenje u danim okolnostima - poručio je Flea, a mi smo njihov nastup svrstali na četvrto mjesto.

Bruce Springsteen nastupio je na Super Bowlu 2009. godine, a u jednom trenutku odlučio je na koljenima proklizati pozornicom. Ovaj potez ne bi bio neobičan da ga na kraju njegova puta nije dočekala kamera, a međunožje 'The Bossa' našlo se u krupnom planu.

Nešto davnije, 1993. godine, kralj popa Michel Jackson stigao je na pozornicu i pune dvije minute nije radio - apsolutno ništa. Unatoč tomu, ovo je ostao jedan od najupečatljivijih nastupa na Super Bowlu. Na Youtubeu je pregledan preko 36 milijuna puta, a mnogi smatraju da je događaj više nalikovao na koncert Michaela Jacksona nego na sportski događaj.

Ipak, titula najbizarnijeg trenutka pripala je sestri kralja popa, Janet Jackson, i Justinu Timberlakeu. Naime, na kraju izvedbe, Timberlake je povukao dio Janetina kostima i cijelom svijetu pokazao njezinu bradavicu. Gostujući kod Oprah Winfrey, Janet je kazala kako ovaj potez nije bilo planiran, a njihov nastup iz 2004. godine postao je poznat i kao Nipplegate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 15:23