StoryEditor
Showbiz...sve po spisku

Izlazi nova dokumentarna serija o psovkama: za voditelja je angažiran idealan čovjek za taj zadatak - Nicolas Cage! Pogledajte trailer

Piše PSD
23. prosinca 2020. - 09:46

Netflixovi dokumentarci postali su odavno jedan od najboljih dijelova njihovoga ukupnoga materijala. Ranije ovog mjeseca najavljena je nova dokumentarna serija o psovkama, za koju će biti angažiran savršen čovjek za taj posao – Nicolas Cage. Sada je za seriju izašao trailer koji nam ukratko predstavlja koncept 'Povijesti psovki', prenosi Dazed Magazine.

Kroz šest nastavaka, lingvisti i etimolozi kao i povjesničari jezika istražit će uzroke zašto su neke riječi postale psovkama. Razotkrit će se i neki mitovi koji su okruživali te riječi, a istine će se ponekad pokazati još nevjerojatnijima. Osim toga istražit će se utjecaj 'šporkih riči' na suvremenu pop i kulturu u cjelini. Ipak, nemojte da vas prepadne silina stručnjaka i njihov akademski pristup. Osnovni cilj serije je upravo kritizirati elitizam tih skupina tako da svi jako, ali jako puno psuju.

Osim poznatoga Hollywoodskog glumca i stručnjaka za jezik, u seriji se pojavljuju i još brojna druga poznata imena među kojima su i Sarah Silverman, Jim Jefferies, Nick Offerman, Joel Kim Booster i Open Mike Eagle.

Autori History of curse words stvorili su Will Ferrell i Adam McKay, a na Netflixu će se emitirati od 5. siječnja. S obzirom na to da već iz trailera možemo otkriti nešto, a to je da psovke pomažu prebroditi bol, serija nam je više nego potrebna da zacijelimo rane 2020. i krenemo ispočetka.

Ranije ove godine objavljeno je da je Nicolas Cage također postavljen za ulogu ekscentričnog, zlosretnog vlasnika zoološkog vrta Joe Schreibvogela poznatijeg kao Joe Exotic u nadolazećoj igranoj adaptaciji Netflixova hit dokumentarnog showa 'Tiger King.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 10:34