StoryEditor
Showbizsudar titana

'Irac' ih je okupio nakon više od dvadeset godina: iako u poodmakloj dobi, još uvijek su 'neodoljivi'; Znate li kako je izgledao slučajan susret 'dva stara mafijaša' još prije 50 godina?

Piše M.Dr.
20. studenog 2019. - 23:40
de niro.JPG

Jednome je 76, drugome 79 godina. Oni su uspješni i slavni, dvije legende čija nas je posljednja fotografija naprosto oduševila!. Oni su Robert de Niro i Al Pacino, a sad su 'udrili' nekoliko zajedničkih fotografija za  časopis GQ .

Veliko i prekrasno prijateljstvo između dva proslavljena glumca i legendi svih vremena traje već 50 godina a počelo je nekako ovako...

Slučajan susret

Dvojica glumaca susrela se prvi put kasnih 60-ih i to sasvim slučajno. Pacino misli da je to bilo još 1969. godine. Iako De Niro tada još nije snimio neki veliki film koji bi ga proslavio, znao ga je po njegovoj reputaciji na njujorškoj sceni.

-Nešto je bilo u njemu, karizma i pogled. Imao sam osjećaj da će on napraviti nešto veliko - otkrio je Pacino.

Vjerojano nije računao da će obojica postići nevjerojatan uspjeh i da će kasnije zajedno snimati još nekoliko filmova.

Ostalo je povijest.

Dvije legende kasnije su snimili zajedno četiri filma. Prvo su 1974. snimili 'Kum II', potom 1995. 'Vrućinu', 2008. na red je stiglo 'Pravedno ubojstvo', triler kojeg su kritičari, ali i publika, sasjekli u startu, a posljednji u nizu je 'The Irishman', čija je svjetska premijera održana u New Yorku, na 57. Filmskom festivalu.

 

Film je snimljen za Netflix, a gledatelji bi ga trebali vidjeti za jedno sedam dana a koji, usput rečeno, prema mišljenju kritičara, ide ka Oscaru.

Problemi u školi

Iako je postao jedan od najvećih glumaca Hollywooda, Al Pacino nije bio osobito dobar učenik. Odustao je od škole sa 17 godina. Nakon što je pao na svakom predmetu osim na engleskom, učlanio se u kazališnu grupu. Imao je velik broj poslova 'sa strane' kako bi zaradio za život.  Postao je veliki obožavatelj opere i  Shakespearea.

De Niro je prvo pohađao školu Little Red School, a nakon toga ga je majka upisala u srednju glazbenu i umjetničku školu. Godine 1960., pred svoj 17. rođendan, Robert je odlučio  napustiti školu kako bi pohađao jedan glumački studio. Živio je u New Yorku i dvaput se upisao u privatne škole, ali nije diplomirao.

Irac od 3,5 sata

Nešto kasnije dobio je ulogu u filmu 'Kum' koji mu je donio prvog Oskara.

'Irac' traje tri i pol sata tijekom kojih Al Pacino, Robert De Niro i Joe Pesci glume likove utemeljene na stvarnim događajima. Robert De Niro utjelovio je ubojicu Franka 'Irca' Sheerana, Joe Pesci je u ulozi mentora šefu mafije, a Al Pacino glumi vođu sindikata Jimmyja Hoffu. Glumci su računalnom tehnologijom pomlađeni u nekim dijelovima filma jer radnja pokriva desetljeća.

 

 

 

 

#GQ#AL PACINO#ROBER DE NIRO

Izdvojeno

07. srpanj 2020 05:23