StoryEditor
Showbizblagdanski koncert

Imotski glazbari i Vanna oduševili Imoćane

Piše PSD.
26. prosinca 2015. - 20:21
Više od tisuću razdraganih ljubitelja puhačke glazbe, imalo je danas u poslijepodnevnim satima u Imotskom, priliku biti sudionicima do sada i najmasovnijeg  blagdanskog koncert peterostrukih prvaka Hrvatske HPO Gradske glazbe Imotski.

Razloga je bilo više.Prvi, nastup  popularne estradne zvijezde Vanne, inače imotske nevjeste (udana za sina  Antuna Tonća Vrdoljaka),koja će već sutra s imotskim glazbarima imati veliki koncert u HNK Split.

Drugi,također vrlo zanimljiv jeste nastup mješovitog zbora glazbene škole dr.Fra Ivan Glibotić,jedne od najboljih u Hrvatskoj.Koncert je ujedno bio i posljednja generalna proba pred nastup Imoćana u Splitu.

Svirajući božićne napjeve,skladbe domaćih i stranih kompozitora,imotski glazbenici po tko zna koji put oduševili su prisutne.Velikim pljeskom pozdravljena je izvedba spleta Božićnih pjesama u obradi poznatog glazbenog umjetnika prof.Tonća Ćićerića.

Sam nastup Vanne sa nekoliko prigodnih pjesama,te posebno pjesmom „Tiho pada snijeg“  imotskog skladatelja i glazbenika Slovena Šoića, oduševio je Imoćane.Vanna je za svoj nastup osim spontanog aplauza dobila i darove Turističke zajednice grada Imotskog, te punu staklenu posudu prženih bajama u šećeru,po poznatom imotskim receptu. 

- U mojoj Koprivnici,ali i u mnogim mjestima Lijepe naše, kažu da je muž odande,odakle mu je i žena. No, u Imotskom je posve drugačije.Ti si, odakle ti je i muž,pa eto i ja se moram držati toga zakona,našalila se Vanna.

Braco Ćosić

Izdvojeno

09. srpanj 2020 13:06