StoryEditor
ShowbizOdluke za zdravlje

Imala je abnormalno djetinjstvo, s ocem dijelila drogu, a skoro ju je dotukla tajna ovisnost: jedna od najpoželjnijih glumica na svijetu danas slavi 61. rođendan

Piše J. V.
22. studenog 2019. - 16:57

Prozvali su je još davnih dana "najboljim tijelom u Hollywoodu", a i danas će joj mnogi dodijeliti tu laskavu titulu. Ipak, glumica Jamie Lee Curtis svoju slavu duguje ponajprije nezaboravnim ulogama, počevši od kultnog horora "Halloween" do one koja je i danas publici vjerojatno najpoznatija - ona u filmu "Riba zvana Wanda".

Danas slavi 61. rođendan, a njen život vječno je inspiracija američkim portalima da "iskopaju" njenu priču, za koju se ne može baš reći da je bila "med i mlijeko".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Lee Curtis (@curtisleejamie) on

Unatoč tomu što dolazi iz, neki bi rekli situirane, a svakako glumačke, obitelji, Jamie Lee nije nikada skrivala da joj je pubertet bio problematično razdoblje. Njena se majka, glumica Janet Leigh, nakon razvoda od Jamienog oca Tonyja Curtisa, preudala, a upravo je njenog novog supruga Roberta Brandta naučila zvati ocem.

Abnormalno-normalno djetinjstvo

U intervjuu za Rolling Stone, glumica je objasnila kako je bilo odrastanje s poznatim prezimenom. "Imala sam vrlo abnormalno-normalno djetinjstvo. Stalno se nekako izvlačilo u prvi plan tko su moji roditelji. Kad god bih upoznala nekoga novoga, predstavili bi me kao kćerku Janet Leigh i Tonyja Curtisa", rekla je. A to je rezultiralo pomalo iskrivljenom slikom o sebi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Lee Curtis (@curtisleejamie) on

"Kad si djete i pokušavaš razviti vlastiti identitet, to je težak proces sam po sebi. A sve te hollywoodske gluposti te obilježe do mjere da uopće više ne znaš tko si", objasnila je.

Osim toga, u više navrata je govorila i kako je dijete roditelja koji su očajnički htjeli spasiti svoj brak prinovom. To im u konačnici nije uspjelo, razveli su se kad su Jamie bile samo četiri godine, a s ocem nikada nakon toga nije imala prisan odnos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Lee Curtis (@curtisleejamie) on

Uz to što je prolazila sve one tipične adolescentstke i pubertetske trenutke, mrzila srednju školu, trpjela zlostavljanje od strane vršnjaka i borila s pitanjem samopouzdanja, Jamie je priznala kako je u jednom trenutku razvila ovisnost.

S ocem se drogirala

"Znala sam da tata ima problem jer sam ga i ja imala pa smo počeli dijeliti drogu. Bilo je trenutaka kad sam bila jedino dijete koje je pričalo s njim, a imala šestero braće i sestara. Sad ih imam pet jer se moj brat Nicholas predozirao heroinom kad mu je bila 21 godina", rekla je Jamie u intervjuu koji prenosi People.

A glumica kojoj droga nije bila nepoznanica negirala je nedavno i pisanja prema kojima ispada da se nikad nije podvrgla plastičnim operacijama. Njene današnje fotografije možda prikazuju ženu koja "dostojno stari", kako se voli pisati, sa svim borama i sijedom kosom, no sredinom 30-ih godina upala je u priličnu krizu kad je u pitanju fizički izgled i samopouzdanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Lee Curtis (@curtisleejamie) on

"Sjećam se da je jedan fotograf rekao da me ne može snimati... Imala sam ogromne podočnjake i to mu je smetalo. Došlo mi je da propadnem u zemlju", prenosi Daily Mail njenu izjavu.

Plastične operacije

Probala je nakon nekoliko incidenata plastične operacije, ali nisu joj pomogle u želji da se osjeća atraktivnijom. "Svaki put nešto bi krenulo krivim putem. Tek sam godinama nakon što sam isprobala botoks i liposukciju shvatila da zapravo ništa od toga ne djeluje", ispričala je Curtis.

Uz to, ovisnost o analgeticima uslijedila je upravo nakon prve estetske operacije. Nitko za to nije znao, priča Curtis, ali bila je ovisna dulje vrijeme o lijekovima protiv boli, dugo nakon što je oporavak od operacije prošao. Krenuli su i problemi s alkoholom, a glumica danas kaže da se "anestezirala na dnevnoj bazi".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Lee Curtis (@curtisleejamie) on

Dakako, jedan ekstrem doveo je do drugoga. U želji da popravi svoju sliku o vlastitome tijelu, Jamie Lee kompletno se prepustila, prestala brinuti o bojanju kose, šminki, odjeći... Našla se desetak kilograma deblja u stanju u kojemu bi je malo što natjeralo da obuče štikle i ode na premijeru svog novog filma.

A balans je pronašla tek kad je odlučila poraditi na svome zdravlju. Onako "nepokretna" i troma, tvrdi da se osjećala i mnogo težom nego što je bila, a u svemu joj je pomogla novootkrivena strast prema teretani i - vlastitim mišićima. "Osjećaj da mogu napraviti 100 trbušnjaka, i to odjednom, je genijalan!".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Lee Curtis (@curtisleejamie) on

Izdvojeno

11. srpanj 2020 08:09