StoryEditor
ShowbizRUŽA VJETROVA

‘Ima se - meže se!‘ Sjećate li se Seke Odak? Nezaboravni lik kojeg je utjelovila Nives Ivanković od ponedjeljka ćemo opet gledati na malim ekranima

Piše Vinko Paić
11. lipnja 2021. - 17:12
Splitska glumica Nives Ivanković u ulozi Seke Odak.RTL

Od ponedjeljka, 14. lipnja, RTL će u svom udarnom terminu u 20 sati reprizirati drugu sezonu serije 'Ruža vjetrova' čija se radnja odvija u Splitu.

Iako je od posljednje emitirane epizode prošlo osam godina, sapunica sve ove godine živi zahvaljujući liku Seke Odak kojeg je utjelovila splitska glumica Nives Ivanković.

Naime, na YouTubeu su popularni isječci iz serije gdje se pojavljuje Seke i možemo reći da su pravi hit. Ma sigurno ste čuli za 'gusti sa šlagon', 'ima se, meže se vala dragon Bogu', 'rastopit ću te ki šumeću tabletu', 'boga mi draga ti bi i luk natira da zaplače', mala tebi tliko smrdi iz usta da kad ti prdneš svi ti se veselimo', 'plitka si ki pijatić za kavu'...

Autorica svih Sekinih urnebesnih izjava sama je Nives Ivanković čija je ideja bila i Sekino pogrbljeno držanje, gestikulacija i osebujan stil oblačenja. Seke je prototip mnogih ‘vlajinja’, a mnogi su govorili da je zapravo Nivesina ironija na jednu poznatiju Seku - sestru Željka Keruma Nevenku Bečić.

- Smatram da i jest posao glumca udahnuti život, da od lika na papiru stvori osobu od krvi i mesa. A Seke ko Seke; otela se kontroli. Ući u Sekine 'možđane' je i moje poznavanje mentaliteta i trunak spisateljskog dara, rekla je glumica za Slobodnu Dalmaciju u lipnju 2012.

Okosnica druge sezone 'Ruže vjetrova' ljubavna je priča dvoje mladih kojima će tajne, prošlosti, zli ljudi i velika iskušenja stajati na putu prema istinskoj sreći. Djevojka je Marija Mrčela, heroina koja odglumi svoju smrt kako bi pobjegla od nasilnog muža, a mladić je Šimun Bartulović, seoski čovjek, jednostavnog i čvrstog karaktera.

U seriji ćemo gledati i glumicu Dolores Lambaša koja je nekoliko mjeseci nakon prestanka snimanja 'Ruže vjetrova' poginula u tragičnoj prometnoj nesreći u dobi od 32 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 18:15